Γλωσσάρι

Όροι 101 - 110 από 152

γκομίτι ριγωτό+

γκομίτι ριγωτό+
Είδος ζυμαρικού.

γκοργκοντζόλα

γκοργκοντζόλα
gorgonzola cheese    gorgonzola

Ιταλικό μπλέ τυρί, γνωστό διεθνώς, με βουτυράτη υφή. Παρασκευάζεται από αγελαδινό γάλα και ωριμάζει με μύκητες ανάλογους του Ροκφόρ.

Γκοργκοντζόλα - Gorgonzola

Γκοργκοντζόλα  -  Gorgonzola
Ο τύπος του τυριού είναι μπλε, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 3-6 μήνες, το μέγεθός του είναι 25-30 εκατοστά διάμετρο, 15-20 εκατοστά ύψος, 6-13 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με ροζέ ή δυνατό κόκκινο κρασί, σε ζυμαρικά με λίγη κρέμα ή μασκαρπόνε, σε σαλάτες με λιαστή ντομάτα, φασόλια και σε ντρέσινγκ με μέλι, σάλτσες και ντιπς.

γκούντα

γκούντα
gouda cheese    gouda

Ολλανδικό ημίσκληρο τυρί το οποίο παρασκευάζεται από αγελαδινό γάλα, που ανάλογα με τον τύπο του, ωριμάζει από λίγες εβδομάδες μέχρι 12 μήνες. Όλοι οι τύποι γκούντα έχουν λίπος επί ξηρού τουλάχιστον 48%.

γκοφρέτα

γκοφρέτα
wafer    gaufrette

Γλύκο, πολύ λεπτό μπισκότο στο οποίο μπορούμε να το δώσουμε διάφορες μορφές. Το βρίσκουμε και σε μορφή γλυκίσματος με τα λεπτά μπισκότα να έχουν μεταξύ τους γέμιση.

γκραν μαρνιέ

γκραν μαρνιέ
grand Marnier    grand Marnier

Φημισμένο γαλλικό ξηρό λικέρ με γεύση από πορτοκάλι, κεράσι κ.ά.

γκράνα

γκράνα
grana cheese    grana

Τύπος πολύ σκληρού ιταλικού τυριού, από αγελαδινό γάλα, που διακρίνεται από την κοκκώδη υφή του και την πολύ σκληρή του επιδερμίδα. Είναι πολύ εύγευστο.

Γκράνα παντάνο - Grana Padano

Γκράνα παντάνο  -  Grana Padano
Ο τύπος του τυριού είναι σκληρό, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 1-2 χρόνια, το μέγεθός του είναι 35-45 εκατοστά διάμετρο, 18-25 εκατοστά ύψος, 24-40 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με δυνατά λευκά, κόκκινα και αφρίζοντα κρασιά.

γκρέιπ φρουτ

γκρέιπ φρουτ
grapefruit    pomelo, grapefruit

Το φρούτο του δέντρου με λατινική ονομασία citrus paradisi, είναι από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος εσπεριδοειδή. Το γκρέιπφρουτ μπορεί να έχει διάμετρο από 10 μέχρι 18 εκατοστά. Τα περισσότερα έχουν βαθυκίτρινη φλούδα και το εσωτερικό τους ποικίλει από απαλό κίτρινο μέχρι απαλό ή έντονο ροζ χρώμα. Όσο πιο ροζ είναι η σάρκα του, τόσο πιο γλυκό είναι το φρούτο.

γλασάρισμα

γλασάρισμα
glazing    glaçage

Η επικάλυψη εδεσμάτων, γλυκών ή καρπών με παχύρρευστο υγρό το οποίο τους προσδίδει γυαλιστερή όψη.
Όροι 101 - 110 από 152
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε