Όροι 101 - 110 από 152
γκομίτι ριγωτό+
γκοργκοντζόλα
gorgonzola cheese
gorgonzola
Ιταλικό μπλέ τυρί, γνωστό διεθνώς, με βουτυράτη υφή. Παρασκευάζεται από αγελαδινό γάλα και ωριμάζει με μύκητες ανάλογους του Ροκφόρ.
Γκοργκοντζόλα - Gorgonzola
γκούντα
gouda cheese
gouda
Ολλανδικό ημίσκληρο τυρί το οποίο παρασκευάζεται από αγελαδινό γάλα, που ανάλογα με τον τύπο του, ωριμάζει από λίγες εβδομάδες μέχρι 12 μήνες. Όλοι οι τύποι γκούντα έχουν λίπος επί ξηρού τουλάχιστον 48%.
γκοφρέτα
wafer
gaufrette
Γλύκο, πολύ λεπτό μπισκότο στο οποίο μπορούμε να το δώσουμε διάφορες μορφές. Το βρίσκουμε και σε μορφή γλυκίσματος με τα λεπτά μπισκότα να έχουν μεταξύ τους γέμιση.
γκραν μαρνιέ
grand Marnier
grand Marnier
Φημισμένο γαλλικό ξηρό λικέρ με γεύση από πορτοκάλι, κεράσι κ.ά.
γκράνα
grana cheese
grana
Τύπος πολύ σκληρού ιταλικού τυριού, από αγελαδινό γάλα, που διακρίνεται από την κοκκώδη υφή του και την πολύ σκληρή του επιδερμίδα. Είναι πολύ εύγευστο.
Γκράνα παντάνο - Grana Padano
γκρέιπ φρουτ
grapefruit
pomelo, grapefruit
Το φρούτο του δέντρου με λατινική ονομασία citrus paradisi, είναι από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος εσπεριδοειδή. Το γκρέιπφρουτ μπορεί να έχει διάμετρο από 10 μέχρι 18 εκατοστά. Τα περισσότερα έχουν βαθυκίτρινη φλούδα και το εσωτερικό τους ποικίλει από απαλό κίτρινο μέχρι απαλό ή έντονο ροζ χρώμα. Όσο πιο ροζ είναι η σάρκα του, τόσο πιο γλυκό είναι το φρούτο.
γλασάρισμα
glazing
glaçage
Η επικάλυψη εδεσμάτων, γλυκών ή καρπών με παχύρρευστο υγρό το οποίο τους προσδίδει γυαλιστερή όψη.
Όροι 101 - 110 από 152