Όροι 61 - 70 από 174
αλιπάστωση ξηρή
dry salting
salage à sec
Η αλιπάστωση με μαγειρικό αλάτι.
αλιπάστωση υγρή
wet salting
salage en saumure
Η αλιπάστωση σε διάλυμα με μαγειρικό άλατι και νερό.
αλκοολόμετρο
alcoholmeter
alcoolomètre
Είναι το μετρίδι που μας δίχνει την περιεκτικότητα των οινοπνευματωδών ποτών σε αλκοόλ.
αλλαντικά
sausages
produits de charcuterie embossés
Τα κρεατοσκευάσματα σε φυσικά ή τεχνητά περιβλήματα.
αλλαντικά αέρος
dry sausages
saucissons secs
Είναι τα αλλαντικά τα οποία παραμένουν σε ειδικούς θαλάμους από 3 μέρες μέχρι 6 μήνες για να ωρίμασουν και να έχουν μερική αφυδάτωση. Γεμίζονται συνήθως σε περιβλήματα διαμέτρου 4-9 εκατοστών και σερβίρονται όπως είναι, σε φέτες.
αλλαντικά ημίξηρα
semi-dry cured sausages
saucissons demi-secs
Παρασκευάζονται όπως τα αλλαντικά αέρος με τη διαφορά ότι μετά τη μερική τους ωρίμαση, υπόκεινται και σε θερμική επεξεργασία.
αλλαντικά θερμικώς επεξεργασμένα
cooked sausages
saucisse étuvée
Είναι τα αλλαντικά τα οποία έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία σε κάποιο στάδιο της παραγωγής τους.
αλλαντικά ωριμασμένα βραδέως
slow ripened meat products
saucissons à fermentation lente
Είναι αλλαντικά τα οποία έχουν υποστεί ωρίμανση τουλάχιστον για τρεις εβδομάδες.
αλλιαρία
garlic mustard
alliaire officinal
Το φυτό με λατινική ονομασία Alliaria officinalis. Έχει άρωμα σκόρδου και χρησιμοποιείται ως άρτυμα. Ανήκει στα φαρμακευτικά φυτά και έχει τονωτική και διουρητική δράση.
αλμπαρόζα-αρμπαρόριζα
nutmeg geranium
pélargonium odorant
Το φυτό με λατινική ονομασία Pelargonium odoratissimum. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται σαν μυρωδικό σε γλυκά του κουταλιού και ιδιαίτερα στο κυδώνι.
Όροι 61 - 70 από 174