Περιέχει τις δραστικές ουσίες των αρωματικών φυτών απο τα οποία λαμβάνεται με απόσταξη,εκχύλιση.
αιθυλική αλκοόλη
ethyl alcoholalcool éthylique
Προϊόν της αλκοολικής ζύμωσης των σακχάρων. Υπάρχει σε όλα τα οινοπνευματώδη ποτά. Η θερμιδική της αξία ανέρχεται σε 7 θερμίδες ανά γραμμάριο.
αίμα
bloodsang
Ανήκει στα παραπροϊόντα των σφαγίων. Το αίμα είναι πλούσιο σε λευκώματα και ανόργανα άλατα και χρησιμοποιείται για την παρασκευή ορισμένων τροφών οπως αλλαντικών, ζοωτροφών και λιπασμάτων.
ακτινίδιο
kiwikiwi
Το φρούτο του φυτού με λατινική ονομασία Actinidia chinensis. Έχει ευχάριστη, δροσερή γεύση και είναι πλούσιο σε βιταμίνη C.
αλ ντέντε
al denteal dente
Στα Ιταλικά σημαίνει «στο δόντι». Ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει την υφή των ζυμαρικών που πρέπει να μαγειρεύονται τόσο ώστε να «κρατάνε» λίγο.
Αλαμκάζε - Almkase
Ο τύπος του τυριού είναι σκληρό, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 6-8 μήνες, το μέγεθός του είναι 35-40 εκατοστά διάμετρο, 8-10 εκατοστά ύψος, 7-14 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο.
Σερβίρεται με λευκό κρασί, σε λεπτές φέτες με μελιτζάνα και ψωμί ελιάς.
αλάτι
saltsel
To μαγειρικό αλάτι ή χλωριούχο νάτριο. Χρησιμοποιείται τόσο ως άρτυμα όσο και για τη συντήρηση των τροφίμων με πάστωση.