Όροι 21 - 30 από 36
ζεμάτισμα
scalding
échaudage
Σύντομο βούτηγμα του τροφίμου μέσα σε νερό που βράζει.
ζιροντόλε ντι πούγκλια+
ζίτι+
ζίτσα
zitsa wines
vins de Zitsa
Με αυτή την ονομασία κυκλοφορούν τρεις τύποι κρασιών: λευκός ξηρός, αφρώδης ξηρός και αφρώδης ημίγλυκος. Και οι τρεις τύποι έχουν Ο.Π.Α.Π. και παράγονται από σταφύλια της ποικιλίας αμπελιού "Ντεμπίνα".
ζοχός
sow thistle
laiteron
To άγριο χόρτο με λατινική ονομασία sonchus oleraceus. Τρώγεται συνήθως ως βραστή σαλάτα.
ζυγούρι
young ovine
jeune bélier
Το ζυγούρι είναι το πρόβατο που είναι μεγαλύτερο του ενός έτους, δεν έχει τεκνοποιήσει και ζυγίζει πάνω από 15 κιλά.
ζυμάρι
dough
pâte
Είναι το μείγμα από αλεύρι και νερό. Αναλόγως με την παρασκευή, προσθέτουμε διάφορα υλικά.
ζυμαρικά
pasta
pâtes (alimentaires)
Τα παρασκευάσματα από σιμιγδάλι κυρίως, νερό και αυγά, τα οποία ξηραίνονται ή καταψύχονται ή διατίθενται φρέσκα.
ζύμη Γένοβας
genoese batter
pâte à génoise
Ζυμάρι ζαχαροπλαστικής που χρησιμοποιείται για το συγκεκριμένο γλυκό.
ζύμη ζαχαροπλαστικής
short pastry
pâte sèche sucrée
Ζυμάρι με αλεύρι ειδικού τύπου, στο οποίο προστίθενται ζάχαρη και λιπαρά υλικά.
Όροι 21 - 30 από 36