Όροι 11 - 20 από 36
ζάχαρη μάυρη
Raw sugar
sucre brut
Λαμβάνεται από ενδιάμεσο στάδιο επεξεργασίας της ζάχαρης. Για να έχει σταθερό χρωμα και για να φαίνεται πιο φυσική επιτρέπεται η προσθήκη καραμελοχρώματος.
ζάχαρη σε κύβους
cube sugar
sucre en morceaux
Παρασκευάζεται από όλα τα είδη ζάχαρης και χρησιμοποιείται κυρίως σε ροφήματα.
ζάχαρη υγρή
liquid sugar
sucre liquide
Είναι διάλυμα με νερό και περιεκτικότητα σε ζάχαρη τουλάχιστον 62% επί του βάρους του.
ζαχαροκάλαμο
sugar cane
canne à sucre
To φυτό με λατινική ονομασία Saccharum officinarum, από το οποίο παράγεται η ζάχαρη.
ζαχαρότευτλα
sugar beets
betteraves à sucre
Το φυτό με λατινική ονομασία Beta vulgaris από το οποίο παρασκευάζεται η ζάχαρη.
ζελατίνη
gelatin
gélatine
Η ζελατίνη ανήκει στα πηκτικά μέσα. Χρησιμοποιείται τόσο στη ζαχαροπλαστική όσο και στη μαγειρική. Η ζελατίνη είναι συνήθως ζωικής προέλευσης και πιο συχνά παρασκευάζεται από το ζελέ που βρίσκεται ανάμεσα στους χόνδρους των οστών. Υπάρχει επίσης ζελατίνη με προέλευση απο φύκια (καραγενάση).
ζελατίνη αποξηραμένη
dried gelatin
gélatine sèche
Είναι η ευρέως διαδεδομένη ζελατίνη την οποία την βρίσκουμε σε φύλλα.
ζελατίνη ζωική
animal gelatin
gélatine animale
Λαμβάνεται συνήθως με παρατεταμένο βρασμό οστών, δέρματος χοίρου και από τους χόνδρους των βοειδών. Η υγρασία της δεν πρέπει να υπερβαίνει το 18%.
ζελέ φρούτων
jelly
gelée
Μείγμα ζάχαρης, χυμών φρούτων και φυτικής ζελατίνης.
ζεματίζω
blanch
ébouillanter
Βουτάω σε βραστό νερό λαχανικά ή ξηρούς καρπούς ή κρέατα για διαφορετικούς λόγους.
Όροι 11 - 20 από 36