Γλωσσάρι

Όροι 61 - 70 από 239

Σάουρς

Σάουρς
Chaource

Ο τύπος του τυριού είναι μαλακό λευκό, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2 εβδομάδες-2 μήνες, το μέγεθός του είναι 12 εκατοστά διάμετρο, 6 εκατοστά ύψος, 600 γρ. και είναι μικρό κυλινδρικό. Σερβίρεται με φρουτώδες λευκό, κόκκινο ή ροζέ κρασί.

σαργός

σαργός
white bream    sar commun, sargue de Rondelet

Το ψάρι με λατινική ονομασία Sargus rondeletii. To μήκος του φτάνει μέχρι τα 45 εκατοστά και έχει πιο εύγευστη σάρκα από τα άλλα είδη σαργών.

σαρδέλλα

σαρδέλλα
pilchard, sardine    sardine, pilchard

Ψάρι με λατινική ονομασία Clupea pilchardus. To μήκος του κυμαίνεται από 12-20 εκατοστά, έχει εύγευστη σάρκα και διατίθεται νωπό, αλίπαστο και σε κονσέρβες.

σαρδέλλες εγκυτιωμένες

σαρδέλλες εγκυτιωμένες
canned sardines    sardines en boîte

Σαρδέλλες με λάδι ή σάλτσα. Τα καλής ποιότητας προϊόντα πριν την κονσερβοποίηση, τηγανίζονται.

σαρδελομάν(ν)α

σαρδελομάν(ν)α
alewife    alose vraie

Το ψάρι με λατινική ονομασία Clupea alosa. To μήκος του κυμαίνεται συνήθως στα 25-50 εκατοστά. Έχει αρκετά καλή σάρκα. Τα ψάρια που αλιεύονται σε γλυκά νερά θεωρούνται καλύτερα.

σαρσέλ(λ)α

σαρσέλ(λ)α
garganey    sarcelle d' été

Η αποδημητική αφρόπαπια με λατινική ονομασία Anas querquedula.

σαρτρέζ

σαρτρέζ
chartreuse    chartreuse

Φημισμένο γαλλικό ξηρό λικέρ.

σατσετίνι+

σατσετίνι+
Είδος ζυμαρικού.

σαυρίδι

σαυρίδι
horse maquerel    chinchard, saurel

Το ψάρι με λατινική ονομασία Trachurus trachurus. Το μήκος φτάνει τα 50 εκατοστά και έχει συνεκτική και αρκετά νόστιμη σάρκα. Διατίθεται νωπό ή μαρινάτο.

σαφράν

σαφράν
saffron    safran

Τα αποξηραμένα στίγματα του φυτού με λατινική ονομασία Crocus sativus. Χρησιμοποιούνται ως χρωστική κίτρινου χρώματος ύλη.
Όροι 61 - 70 από 239
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε