Όροι 61 - 70 από 239
Σάουρς
Chaource
Ο τύπος του τυριού είναι μαλακό λευκό, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2 εβδομάδες-2 μήνες, το μέγεθός του είναι 12 εκατοστά διάμετρο, 6 εκατοστά ύψος, 600 γρ. και είναι μικρό κυλινδρικό.
Σερβίρεται με φρουτώδες λευκό, κόκκινο ή ροζέ κρασί.
σαργός
white bream
sar commun, sargue de Rondelet
Το ψάρι με λατινική ονομασία Sargus rondeletii. To μήκος του φτάνει μέχρι τα 45 εκατοστά και έχει πιο εύγευστη σάρκα από τα άλλα είδη σαργών.
σαρδέλλα
pilchard, sardine
sardine, pilchard
Ψάρι με λατινική ονομασία Clupea pilchardus. To μήκος του κυμαίνεται από 12-20 εκατοστά, έχει εύγευστη σάρκα και διατίθεται νωπό, αλίπαστο και σε κονσέρβες.
σαρδέλλες εγκυτιωμένες
canned sardines
sardines en boîte
Σαρδέλλες με λάδι ή σάλτσα. Τα καλής ποιότητας προϊόντα πριν την κονσερβοποίηση, τηγανίζονται.
σαρδελομάν(ν)α
alewife
alose vraie
Το ψάρι με λατινική ονομασία Clupea alosa. To μήκος του κυμαίνεται συνήθως στα 25-50 εκατοστά. Έχει αρκετά καλή σάρκα. Τα ψάρια που αλιεύονται σε γλυκά νερά θεωρούνται καλύτερα.
σαρσέλ(λ)α
garganey
sarcelle d' été
Η αποδημητική αφρόπαπια με λατινική ονομασία Anas querquedula.
σαρτρέζ
chartreuse
chartreuse
Φημισμένο γαλλικό ξηρό λικέρ.
σατσετίνι+
σαυρίδι
horse maquerel
chinchard, saurel
Το ψάρι με λατινική ονομασία Trachurus trachurus. Το μήκος φτάνει τα 50 εκατοστά και έχει συνεκτική και αρκετά νόστιμη σάρκα. Διατίθεται νωπό ή μαρινάτο.
σαφράν
saffron
safran
Τα αποξηραμένα στίγματα του φυτού με λατινική ονομασία Crocus sativus. Χρησιμοποιούνται ως χρωστική κίτρινου χρώματος ύλη.
Όροι 61 - 70 από 239