Ο τύπος του τυριού είναι μαλακό λευκό, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2 εβδομάδες-2 μήνες, το μέγεθός του είναι 12 εκατοστά διάμετρο, 6 εκατοστά ύψος, 600 γρ. και είναι μικρό κυλινδρικό.
Σερβίρεται με φρουτώδες λευκό, κόκκινο ή ροζέ κρασί.
σαργός
white breamsar commun, sargue de Rondelet
Το ψάρι με λατινική ονομασία Sargus rondeletii. To μήκος του φτάνει μέχρι τα 45 εκατοστά και έχει πιο εύγευστη σάρκα από τα άλλα είδη σαργών.
σαρδέλλα
pilchard, sardinesardine, pilchard
Ψάρι με λατινική ονομασία Clupea pilchardus. To μήκος του κυμαίνεται από 12-20 εκατοστά, έχει εύγευστη σάρκα και διατίθεται νωπό, αλίπαστο και σε κονσέρβες.
σαρδέλλες εγκυτιωμένες
canned sardinessardines en boîte
Σαρδέλλες με λάδι ή σάλτσα. Τα καλής ποιότητας προϊόντα πριν την κονσερβοποίηση, τηγανίζονται.
σαρδελομάν(ν)α
alewifealose vraie
Το ψάρι με λατινική ονομασία Clupea alosa. To μήκος του κυμαίνεται συνήθως στα 25-50 εκατοστά. Έχει αρκετά καλή σάρκα. Τα ψάρια που αλιεύονται σε γλυκά νερά θεωρούνται καλύτερα.
σαρσέλ(λ)α
garganeysarcelle d' été
Η αποδημητική αφρόπαπια με λατινική ονομασία Anas querquedula.
σαρτρέζ
chartreusechartreuse
Φημισμένο γαλλικό ξηρό λικέρ.
σατσετίνι+
Είδος ζυμαρικού.
σαυρίδι
horse maquerelchinchard, saurel
Το ψάρι με λατινική ονομασία Trachurus trachurus. Το μήκος φτάνει τα 50 εκατοστά και έχει συνεκτική και αρκετά νόστιμη σάρκα. Διατίθεται νωπό ή μαρινάτο.
σαφράν
saffronsafran
Τα αποξηραμένα στίγματα του φυτού με λατινική ονομασία Crocus sativus. Χρησιμοποιούνται ως χρωστική κίτρινου χρώματος ύλη.