Γλωσσάρι

Όροι 41 - 50 από 239

σαλιγκάρια Βορείου Ελλάδας

σαλιγκάρια Βορείου Ελλάδας
northern Greece snails    escargots de la Grèce du Nord

Εδώδιμα σαλιγκάρια του είδους με λατινική ονομασία Helix lucorum. Είναι μικρότερα από τα σαλιγκάρια της αμπέλου.

σαλιγκάρια Πίζας

σαλιγκάρια Πίζας
pisa snails    escargots de Pisa

Εδώδιμα σαλιγκάρια του είδους με λατινική ονομασία Helix pisana.

σαλιγκάρια της αμπέλου

σαλιγκάρια της αμπέλου
vineyard snails    escargots de Bourgogne, des vignes

Εδώδιμα σαλιγκάρια του είδους με λατινική ονομασία Helix pomatia. To ύψος του οστράκου τους φτάνει τα 5 εκατοστά και λόγω του μεγέθους τους είναι τα πιο περιζήτητα.

σαλιγκάρια φαιά

σαλιγκάρια φαιά
petits-gris snails    petits gris

Τα εδώδιμα σαλιγκάρια του είδους με λατινική ονομασία Helix aspersa. Είναι μικρότερα από τα σαλιγκάρια της αμπέλου.

σάλπα

σάλπα
goldin    saupe

To ψάρι με λατινική ονομασία Box salpa. To μήκος του φτάνει τα 45 εκατοστά και η σάρκα του δεν εκτιμάται ιδιαίτερα.

Σαλσίτσα Κάλαμπρα-Salsiccia Calabra

Σαλσίτσα Κάλαμπρα-Salsiccia Calabra
Ο τύπος του αλλαντικού είναι λουκάνικο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από χοιρινό κρέας, αναμεμιγμένο με τσίλι.

Σαλσίτσα ντι φέγκατο-Salsiccia di fegato

Σαλσίτσα ντι φέγκατο-Salsiccia di fegato
Ο τύπος του αλλαντικού είναι λουκάνικο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από συκώτι.

Σαλσίτσια Σάρντα- Salsiccia Sarda

Σαλσίτσια Σάρντα- Salsiccia Sarda
Ο τύπος του αλλαντικού είναι λουκάνικο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από χοιρινό κρέας. Σερβίρεται σε σάντουιτς, όταν είναι φρέσκο και ψημένο σε λεπτές φέτες, μερικές φορές αφαιρείται το περίβλημα.

Σαλσίτσια Σιτσιλιάνα-Salsiccia Siciliana

Σαλσίτσια Σιτσιλιάνα-Salsiccia Siciliana
Ο τύπος του αλλαντικού είναι λουκάνικο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από χοιρινό κρέας.

σάλτσα hoisin

hoisin sauce    sauce hoisin

Η σάλτσα hoisin παρασκευάζεται από πάστα σόγιας, σκόρδο, ξύδι, ζάχαρη, τσίλι και άλλα μπαχαρικά και αρωματικά. Έχει σκούρο κόκκινο χρώμα και η γεύση της είναι γλυκιά και πικάντικη. Λόγω της δυνατής γεύσης της μπορεί να αραιωθεί με λίγο νερό. Στην Κίνα χρησιμοποιείται ως γλάσο για ψημένα κρέατα.
Όροι 41 - 50 από 239
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε