Γλωσσάρι

Όροι 71 - 80 από 239

Σε βροτά ντε μποζ

Σε βροτά ντε μποζ
Chevrotin des Bauges

Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από κατσικίσιο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί τουλάχιστον 21 μέρες και το μέγεθός του είναι 9-11,5 εκατοστά διάμετρο, 4 εκατοστά ύψος, 300 γρ. βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με φρουτώδες ξηρό λευκό κρασί.

Σε βροτά ντι αραβί

Σε βροτά ντι αραβί
Chevrotin des Aravis

Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από κατσικίσιο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί τουλάχιστον 2 μήνες και το μέγεθός του είναι 9-12 εκατοστά διάμετρο, 4 εκατοστά ύψος, 600-675 γρ. βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με αψύ κόκκινο κρασί.

σεβαστός

σεβαστός
blue-mouth    sébaste

Το ψάρι με λατινική ονομασία Sebastes dactylopterus. To μήκος του φτάνει τα 30 εκατοστά και είναι μέτριας αξίας.

σεβαστός Ατλαντικού

σεβαστός Ατλαντικού
redfish    petit sébaste

To ψάρι με λατινική ονομασία Sebastes viviparus που το μήκος του φτάνει μέχρι και το 1 μέτρο.

σελάχι

σελάχι
skate, ray    raie

Το ψάρι με λατινική ονομασία Raja sp. Η σάρκα του γενικά δεν εκτιμάται. Καλύτερα θεωρούνται τα σελάχια μετρίου μεγέθους.

σελάχι-μουδιάστρα

σελάχι-μουδιάστρα
electric ray    torpille

Σελάχι του γένους με λατινική ονομασία Torpedo sp. Γενικά έχει μαλακή αλλά οχι ιδιαίτερα γευστική σάρκα.

σελάχι-ρίνα

σελάχι-ρίνα
angelfish    ange de mer

Το ψάρι με λατινική ονομασία Rhina squatina. To μήκος του φτάνει τα δύο μέτρα και η σάρκα του είναι λευκή, αλλά δεν εκτιμάται ιδιαίτερα.

σελάχι-ρινόβατος

σελάχι-ρινόβατος
guitar fish    guitare

Το ψάρι με λατινική ονομασία Rhinobatos rhinobatus. Το μήκος του φτάνει το ένα μέτρο ενώ η σάρκα του δεν εκτιμάται ιδιαίτερα.

σέλινο

σέλινο
celery    céleri à côtes

Το φυτό με λατινική ονομασία Apium graveolens var. costatum. Χρησιμοποιείται ως άρτυμα αλλά και μαγειρευτό.

σέλινο με αλάτι-αλάτι με σέλινο

σέλινο με αλάτι-αλάτι με σέλινο
celery salt    sel de céleri

Αλάτι στο οποίο έχει προστεθεί σέλινο σε σκόνη.
Όροι 71 - 80 από 239
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε