Εξάγεται με έκθλιψη ή εκχύλιση από τα σπέρματα της σόγιας (Glycine max.). Ανήκει στα ημιξηραινόμενα έλαια. Κατάλληλο για μαγείρεμα, σαλάτες και την παρασκευή μαργαρινών. Διακρίνεται για την υψηλή του περιεκτικότητα σε απαραίτητα λιπαρά οξέα.
σόδα
soda watereau gazéifiée
Τεχνητό αεριούχο νερό.
σοκολάτα
chocolatechocolat
Το προϊόν της ομοιογενοποιήσης με θέρμανση κακαομάζας, ζάχαρης και βουτύρου κακάο. Πρέπει να περιέχει σε ποσοστό τουλάχιστον 35% σκόνη κακάο, τουλάχιστον 18% βούτυρο κακάο και 14% τουλάχιστον απολιπασμένο ξηρό κακάο.
σοκολάτα γάλακτος
milk chocolatechocolat au lait
Σοκολάτα με γάλα, ανθόγαλα ή βούτυρο γάλακτος. Η σοκολάτα αυτή πρέπει να περιέχει σκόνη κακάο τουλάχιστον 25%, σκόνη γάλακτος τουλάχιστον 14%, λιπαρές ύλες τουλάχιστον 25% και ζάχαρη τουλάχιστον 25%.
σοκολάτα λευκή
white chocolatechocolat blanc
Η σοκολάτα αυτή περιέχει βούτυρο κακάο τουλάχιστον 20%, σκόνη γάλακτος τουλάχιστον 14%, λίπος γάλακτος τουλάχιστον 3,5% και ζάχαρη όχι περισσότερη από 55%.
σοκολάτα με φουντούκια
gianduja nut chocolatechocolat aux noisettes gianduja
Σοκολάτα με 20-40 γρ. ψιλοκομμένα φουντούκια ανά 100 γρ. προϊόντος.
σοκολάτα τρούφα
vermicelli chocolatechocolat en flocons
Σοκολάτα σε μπαλάκια, κόκκων ή νιφάδων η οποία πρέπει να περιέχει σκόνη κακάο τουλάχιστον 32% και βούτυρο κακάο τουλάχιστον 12%.
σοκολάτα τρούφας γάλακτος
milk chocolate vermicellichocolat en flocons au lait
Σοκολάτα τρούφα η οποία περιέχει σκόνη κακάο σε ποσοστό τουλάχιστον 20%, σκόνη γάλακτος τουλάχιστον 12%, λιπαρές ύλες τουλάχιστον 12% και ζάχαρη όχι περισσότερο από 66%.
σοκολατάκια
bonbonsbonbons de chocolat
Προϊόντα σοκολατοποιίας μεγέθους μπουκιάς είτε από γεμιστή σοκολάτα, είτε από διαδοχικά στρώματα διαφόρων τύπων σοκολάτας. Τα συστατικά από σοκολάτα πρέπει να αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 25% του βάρους του τελικού προϊόντος.