Γλωσσάρι

Όροι 131 - 140 από 239

Σκουακουαρόνε ντι ρομάνια - Squacquarone di Romagna

Σκουακουαρόνε ντι ρομάνια  -  Squacquarone di Romagna
Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 1-4 μέρες, το μέγεθός του ποικίλει, 1-3 κιλά βάρος. Σερβίρεται με λευκό ξηρό ή κόκκινο κρασί, ως γέμιση ζυμαρικών ή σε φρέσκιες σαλάτες.

σκουμπρί

σκουμπρί
mackerel    maquereau

Το ψάρι με λατινική ονομασία Scomber scombrus. Το μήκος του φτάνει τα 50 εκατοστά, έχει αξιόλογη οικονομική αξία και διατίθεται νωπό, αλίπαστο και αποξηραμένο.

σκουμπρί αλίπαστο

σκουμπρί αλίπαστο
salted mackerel    maquereau salé fendu

Σκουμπρί, ανοιγμένο στα δύο, κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, το οποίο αλατίζεται δύο φορές με ξηρό αλάτισμα και τοποθετείται σε δοχεία.

σκουμπρί καπνιστό

σκουμπρί καπνιστό
smoked mackerel    maquereau fumé

Αλίπαστο σκουμπρί που έχει καπνιστεί.

σκράμπλ-αυγά καγιανά

σκράμπλ-αυγά καγιανά
scrambled eggs    oeufs brouillés

Είδος ομελέττας, στην οποία οι κρόκοι αναμειγνύονται με τα ασπράδια.

σκυλάκι

σκυλάκι
small spotted dogfish    petite roussette

Το μικρόσωμο σκυλόψαρο, μήκους 50-80 εκατοστών με λατινική ονομασία Scyliorhinus canicula. Η σάρκα του δεν εκτιμάται και το συκώτι του δεν είναι βρώσιμο.

σκυλόψαρο-κοκκαλάς

σκυλόψαρο-κοκκαλάς
spined dogfish    aiguillat commun

Το σκυλόψαρο Squalus acanthias (=Acanthias vulgaris). To μήκος του φτάνει τα 115 εκατοστά και η σάρκα του είναι αρκετά εύγευστη.

σκύρ

σκύρ
skyr    skyr

Ισλανδικό ρόφημα. Γίνεται με αποβουτυρωμένο γάλα, το οποίο έχει ζυμωθεί με οξυγαλακτική καλλιέργεια και πυτιά.

σμέρνα

σμέρνα
moray    murène

Το ψάρι με λατινική ονομασία Muraena heleria. Το μήκος του φτάνει το 1,5 μέτρο και η σάρκα του είναι νόστιμη, αλλά δύσπεπτη.

σόγια

σόγια
soya, soybean    soja

Ο καρπός του φυτού με λατινική ονομασία Glycine max. Τα σπέρματα χαρακτηρίζονται από την υψηλή τους περιεκτικότητα σε πρωτεϊνες και λίπη.
Όροι 131 - 140 από 239
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε