Σκουακουαρόνε ντι ρομάνια - Squacquarone di Romagna
Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 1-4 μέρες, το μέγεθός του ποικίλει, 1-3 κιλά βάρος.
Σερβίρεται με λευκό ξηρό ή κόκκινο κρασί, ως γέμιση ζυμαρικών ή σε φρέσκιες σαλάτες.
σκουμπρί
mackerelmaquereau
Το ψάρι με λατινική ονομασία Scomber scombrus. Το μήκος του φτάνει τα 50 εκατοστά, έχει αξιόλογη οικονομική αξία και διατίθεται νωπό, αλίπαστο και αποξηραμένο.
σκουμπρί αλίπαστο
salted mackerelmaquereau salé fendu
Σκουμπρί, ανοιγμένο στα δύο, κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, το οποίο αλατίζεται δύο φορές με ξηρό αλάτισμα και τοποθετείται σε δοχεία.
σκουμπρί καπνιστό
smoked mackerelmaquereau fumé
Αλίπαστο σκουμπρί που έχει καπνιστεί.
σκράμπλ-αυγά καγιανά
scrambled eggsoeufs brouillés
Είδος ομελέττας, στην οποία οι κρόκοι αναμειγνύονται με τα ασπράδια.
σκυλάκι
small spotted dogfishpetite roussette
Το μικρόσωμο σκυλόψαρο, μήκους 50-80 εκατοστών με λατινική ονομασία Scyliorhinus canicula. Η σάρκα του δεν εκτιμάται και το συκώτι του δεν είναι βρώσιμο.
σκυλόψαρο-κοκκαλάς
spined dogfishaiguillat commun
Το σκυλόψαρο Squalus acanthias (=Acanthias vulgaris). To μήκος του φτάνει τα 115 εκατοστά και η σάρκα του είναι αρκετά εύγευστη.
σκύρ
skyrskyr
Ισλανδικό ρόφημα. Γίνεται με αποβουτυρωμένο γάλα, το οποίο έχει ζυμωθεί με οξυγαλακτική καλλιέργεια και πυτιά.
σμέρνα
moraymurène
Το ψάρι με λατινική ονομασία Muraena heleria. Το μήκος του φτάνει το 1,5 μέτρο και η σάρκα του είναι νόστιμη, αλλά δύσπεπτη.
σόγια
soya, soybeansoja
Ο καρπός του φυτού με λατινική ονομασία Glycine max. Τα σπέρματα χαρακτηρίζονται από την υψηλή τους περιεκτικότητα σε πρωτεϊνες και λίπη.