Όροι 21 - 30 από 36
petit four
petit four
Μικρά γλυκίσματα που προσφέρονται ως επιδόρπιο.
petrossian
petrossian
Ένας από τους μεγαλύτερους οίκους διακίνησης χαβιαριού, τρούφας και φουά γκρα στον κόσμο. Εδρεύει στο Παρίσι και ιδρύθηκε το 1920.
piquer*
poché
poché, poached
Βράσιμο σε νερό ή ζωμό χωρίς το νερό να κοχλάζει αλλά ίσα να είναι στο σημείο βρασμού, περίπου στους 90°C. Αυτός ο τρόπος βρασμού ενδείκνυται για ψάρια, αυγά και πουλερικά.
poêlé *
poele
Ψήσιμο ενός κρέατος, συνήθως πουλερικού. Μαγειρεύεται στο δικό του λίπος πάνω σε στρώση ματινιόν και ψήνεται στο φούρνο, σε σκεύος με καπάκι.
polenta
polenta
Ο όρος αναφέρεται σε ένα είδος πίτας, σπεσιαλιτέ της Βόρειας Ιταλίας, φτιαγμένης με καλαμποκάλευρο. Το αλεύρι βράζεται με ζωμό ή νερό και προστίθεται βούτυρο μαζί με τριμμένη παρμεζάνα. Στη συνέχεια το μείγμα απλώνεται για να κρυώσει και να πήξει. Στο τέλος κόβεται σε διάφορα σχήματα και τηγανίζεται ή ψήνεται στη σχάρα.
pop corn
pop corn
Παράγεται με μαργαριτώδες καλαμπόκι το οποίο έχει διαρραγεί.
porridge
porridge
Σκεύασμα από χυλό βρώμης και γάλα.
port-du-salut
port-du-salut cheese
Γαλλικό μαλακό τυρί που ωριμάζει με βακτήρια που αναπτύσσονται στην επιφάνειά του. Διατίθεται σε κυλίνδρους διαμέτρου 4-5 εκατοστών και μήκους 18-25 εκατοστών.
pot au feu
pot au feu
Κλασική γαλλική συνταγή με κρέας και λαχανικά που βράζουν μαζί. Πρώτα σερβίρεται ο ζωμός ως σούπα και κατόπιν το κρέας και τα λαχανικά.
Όροι 21 - 30 από 36