Γλωσσάρι

Όροι 21 - 30 από 36

petit four

petit four   
Μικρά γλυκίσματα που προσφέρονται ως επιδόρπιο.

petrossian

petrossian   
Ένας από τους μεγαλύτερους οίκους διακίνησης χαβιαριού, τρούφας και φουά γκρα στον κόσμο. Εδρεύει στο Παρίσι και ιδρύθηκε το 1920.

piquer*

Το «παράχωμα» ενός κρέατος με λαρδί για να μη στεγνώσει κατά το ψήσιμο. Επίσης ο ίδιος όρος χρησιμοποιείται και για λαχανικά, όπως π.χ. κρεμμύδι «πικέ» με γαρίφαλα.

poché

poché, poached   
Βράσιμο σε νερό ή ζωμό χωρίς το νερό να κοχλάζει αλλά ίσα να είναι στο σημείο βρασμού, περίπου στους 90°C. Αυτός ο τρόπος βρασμού ενδείκνυται για ψάρια, αυγά και πουλερικά.

poêlé *

poele   
Ψήσιμο ενός κρέατος, συνήθως πουλερικού. Μαγειρεύεται στο δικό του λίπος πάνω σε στρώση ματινιόν και ψήνεται στο φούρνο, σε σκεύος με καπάκι.

polenta

polenta

Ο όρος αναφέρεται σε ένα είδος πίτας, σπεσιαλιτέ της Βόρειας Ιταλίας, φτιαγμένης με καλαμποκάλευρο. Το αλεύρι βράζεται με ζωμό ή νερό και προστίθεται βούτυρο μαζί με τριμμένη παρμεζάνα. Στη συνέχεια το μείγμα απλώνεται για να κρυώσει και να πήξει. Στο τέλος κόβεται σε διάφορα σχήματα και τηγανίζεται ή ψήνεται στη σχάρα.

pop corn

pop corn
pop corn

Παράγεται με μαργαριτώδες καλαμπόκι το οποίο έχει διαρραγεί.

porridge

porridge
porridge

Σκεύασμα από χυλό βρώμης και γάλα.

port-du-salut

port-du-salut
port-du-salut cheese   
Γαλλικό μαλακό τυρί που ωριμάζει με βακτήρια που αναπτύσσονται στην επιφάνειά του. Διατίθεται σε κυλίνδρους διαμέτρου 4-5 εκατοστών και μήκους 18-25 εκατοστών.

pot au feu

pot au feu   
Κλασική γαλλική συνταγή με κρέας και λαχανικά που βράζουν μαζί. Πρώτα σερβίρεται ο ζωμός ως σούπα και κατόπιν το κρέας και τα λαχανικά.
Όροι 21 - 30 από 36
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε