Γλωσσάρι

Όροι 91 - 100 από 580

Μανιτάρι-Αμανίτης του Becker

Μανιτάρι-Αμανίτης του Becker
Το άγριο μανιτάρι με λατινική ονομασία Amanita beckeri, είναι φαγώσιμο αφού μαγειρευτεί, το συναντάμε καλοκαίρι και φθινόπωρο, σε δάση πλατύφυλλων και κωνοφόρων.

Μανιτάρι-Αμανίτης του Boudier

Μανιτάρι-Αμανίτης του Boudier
Το άγριο μανιτάρι με λατινική ονομασία Amanita boudieri, είναι φαγώσιμο, το συναντάμε από Απρίλιο έως Νοέμβριο, σε αμμώδη εδάφη.

Μανιτάρι-Αμανίτης του Vittadini

Μανιτάρι-Αμανίτης του Vittadini
Το άγριο μανιτάρι με λατινική ονομασία Amanita vittadini, είναι φαγώσιμο, το συναντάμε από Απρίλιο έως Νοέμβριο, συνήθως έξω από τα δάση.

Μανιτάρι-Αρμιλλάρια η γαλλική

Μανιτάρι-Αρμιλλάρια η γαλλική
Το άγριο μανιτάρι με λατινική ονομασία Armillaria gallica, είναι φαγώσιμο, αφού το βράσουμε, πετάξουμε το νερό του και στη συνέχεια το μαγειρέψουμε, ωστόσο έχουν αναφερθεί περιστατικά δηλητηρίασης, το συναντάμε καλοκαίρι και φθινόπωρο, σε πλατύφυλλα ή σπανίως κωνοφόρα δέντρα.

Μανιτάρι-Αρμιλλάρια η μαραινόμενη

Μανιτάρι-Αρμιλλάρια η μαραινόμενη
Το άγριο μανιτάρι με λατινική ονομασία Armillaria tabescens, είναι φαγώσιμο, νόστιμο, αφού μαγειρευτεί, το συναντάμε από Μάιο έως Νοέμβριο, επάνω ή γύρω από σάπια πρέμνα(είναι το κάτω μέρος του κορμού, το οποίο μένει στη γη μετά το κόψιμο του δέντρου) ή πάνω από παραχωμένο ξύλο.

Μανιτάρι-Αρμιλλάρια η μελένια

Μανιτάρι-Αρμιλλάρια η μελένια
Το άγριο μανιτάρι με λατινική ονομασία Armillaria mella, είναι φαγώσιμο, αφού το βράσουμε, πετάξουμε το νερό του και στη συνέχεια το μαγειρέψουμε, ωμό ή ανεπαρκώς μαγειρεμένο είναι τοξικό, το συναντάμε από Μάιο έως Νοέμβριο, σε κορμούς πλατύφυλλων, κωνοφόρων ή οπωροφόρων δέντρων.

Μανιτάρι-Αρμιλλάρια του Ostoya

Μανιτάρι-Αρμιλλάρια του Ostoya
Το άγριο μανιτάρι με λατινική ονομασία Armillaria ostoyae, είναι φαγώσιμο, αφού μαγειρευτεί, ωμό είναι τοξικό, το συναντάμε καλοκαίρι και φθινόπωρο, σε ρίζες ή κορμούς κυρίως κωνοφόρων δέντρων.

Μανιτάρι-Ασπιδοφόρος του Όρεγκον

Μανιτάρι-Ασπιδοφόρος του Όρεγκον
Το άγριο μανιτάρι με λατινική ονομασία Scuitiger oregonensis, είναι φαγώσιμο, πολύ νόστιμο, γίνεται εξαιρετικό τουρσί, το συναντάμε καλοκαίρι και φθινόπωρο, σε δάση κωνοφόρων ή σε μικτά δάση.

Μανιτάρι-Βέρπα η βοημική

Μανιτάρι-Βέρπα η βοημική
Το άγριο μανιτάρι με λατινική ονομασία Verpa bohemica, είναι φαγώσιμο, πολύ νόστιμο, ωμό ή ανεπαρκώς μαγειρεμένο προκαλεί δηλητηρίαση, το συναντάμε από Μάρτιο έως Μάιο, σε όχθες ποταμών, λιμνών και πάρκα.

Μανιτάρι-Βέρπα η δαχτυλόμορφη

Μανιτάρι-Βέρπα η δαχτυλόμορφη
Το άγριο μανιτάρι με λατινική ονομασία Verpa digitaliformis, είναι φαγώσιμο, σκληρό, μέτριας ποιότητας, το συναντάμε από Απρίλιο έως Μάιο, σε όχθες ποταμών και ρεμάτων, λιβάδια και ξέφωτα.
Όροι 91 - 100 από 580
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε