Ο βολβός του ποώδους φυτού με λατινική ονομασία Allium cepa.
κρεμμυδόσκονη
onion powderpoudre d' oignon
Αφυδατωμένο κρεμμύδι σε μορφή σκόνης.
κρεμόριο
cream of tartarcrème de tartre
Κοινή ονομασία της καθαρισμένης τρυγίας. Χρησιμοποιείται κυρίως με διττανθρακικό νάτριο για το φούσκωμα ζυμών ζαχαροπλαστικής. Παρουσιάζει το πλεονέκτημα ότι το διοξείδιο του άνθρακα αρχίζει να σχηματίζεται με τη θέρμανση της ζύμης μέσα στο φούρνο.
Κρεσέντζα - Crescenza
Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 5-10 μέρες, το μέγεθός του είναι 16-20 εκατοστά μήκος, 4-5 εκατοστά ύψος, 1,8-2 κιλά βάρος και είναι τετράγωνο.
Σερβίρεται με κόκκινο κρασί.
κριάρι
rambélier
Το αρσενικό πρόβατο.
κριθαράλευρο
barley-mealfarine d' orge
Αλεύρι από κριθάρι.
κριθάρι
barleyorge
Οι κόκκοι του ποώδους δημητριακού φυτού με λατινική ονομασία Hordeum vulgare. Χρησιμοποιείται για την παραγωγή μπύρας, άρτου και ως κτηνοτροφική τροφή.
κριτσίνι-γκρισίνι
gristick, breadstickgrissini
Αρτοσκεύασμα με κυλινδρικό σχήμα μήκους περίπου 15 εκατοστών.
κρόκοι αυγών
yolksjaune d' oeufs
Αντιπροσωπεύει το 33% του βάρους του αυγού και έιναι το κίτρινο μέρος του.
κρόκοι αυγών κατεψυγμένοι
frozen yolksjaunes d' oeufs congelés
Κρόκοι αυγών κατεψυγμένοι χωρίς την προσθήκη άλλων ουσιών.