Γλωσσάρι

Όροι 301 - 310 από 338

κρέας αλίπαστο

κρέας αλίπαστο
cured meat    viande salée

Κρέας αποστεωμένο ή μη, του οποίου η επεξεργασία γίνεται με υγρή ή ξηρή πάστωση.

κρέας αφυδατωμένο

κρέας αφυδατωμένο
dried meat    viande séchée

To βόειο κυρίως κρέας το οποίο έχει αποξηρανθεί.

κρέας νωπό

κρέας νωπό
fresh meat    viande fraîche

Είναι το κρέας το οποίο δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία συντηρήσεως.

κρεατάλευρο

κρεατάλευρο
meat powder    farine de viande

Κρέας αφυδατωμένο σε μορφή σκόνης.

κρέατος ζωμός

κρέατος ζωμός
consommé, broth, stock    consommé de viande

Το εκχύλισμα που λαμβάνεται ύστερα από παρατεταμένο βρασμό κρέατος μαζί με νερό και αρωματικά.

Κρεγέ ντε ρόνκ

Κρεγέ ντε ρόνκ
Crayeux de Roncq

Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2 μήνες και το μέγεθός του είναι 10 εκατοστά μήκος, 10 εκατοστά πλάτος, 4,5 εκατοστά ύψος, 425 γρ. βάρος και είναι τετράγωνο. Σερβίρεται με δυνατό κόκκινο κρασί.

κρέμα

κρέμα
lait gélifié aromatisé

Επιδόρπιο το οποίο παρασκευάζεται από πλήρες ή μερικώς αποβουτυρωμένο γάλα, παστεριωμένο ή φρέσκο στο οποίο προστίθενται ζάχαρη, φυσικές αρωματικές ύλες και επιτρεπόμενοι σταθεροποιητές ή αμυλούχα προϊόντα.

κρέμα ζαχαροπλαστικής

κρέμα ζαχαροπλαστικής
french pastry cream    crème pâtissière

Είδος κρέμας η οποία παρασκευάζεται από γάλα, αυγά και κορν φλάουρ. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή ορισμένων γλυκισμάτων.

κρέμα κάστανο

κρέμα κάστανο
cream of chestnuts    crème de marrons

Μείγμα με αλοιφώδη υφή από ζάχαρη και πολτοποιημένα βρασμένα κάστανα.

Κρεμέ ντι πιούι

Κρεμέ ντι πιούι
Cremeux du Puy

Ο τύπος του τυριού είναι μπλε, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 6-8 εβδομάδες και το μέγεθός του είναι 8 εκατοστά διάμετρο, 5 εκατοστά ύψος, 50 γρ. βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με κρασί και φρέσκο φρυγανισμένο ψωμί.
Όροι 301 - 310 από 338
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε