Κρέας αποστεωμένο ή μη, του οποίου η επεξεργασία γίνεται με υγρή ή ξηρή πάστωση.
κρέας αφυδατωμένο
dried meatviande séchée
To βόειο κυρίως κρέας το οποίο έχει αποξηρανθεί.
κρέας νωπό
fresh meatviande fraîche
Είναι το κρέας το οποίο δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία συντηρήσεως.
κρεατάλευρο
meat powderfarine de viande
Κρέας αφυδατωμένο σε μορφή σκόνης.
κρέατος ζωμός
consommé, broth, stockconsommé de viande
Το εκχύλισμα που λαμβάνεται ύστερα από παρατεταμένο βρασμό κρέατος μαζί με νερό και αρωματικά.
Κρεγέ ντε ρόνκ
Crayeux de Roncq
Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2 μήνες και το μέγεθός του είναι 10 εκατοστά μήκος, 10 εκατοστά πλάτος, 4,5 εκατοστά ύψος, 425 γρ. βάρος και είναι τετράγωνο.
Σερβίρεται με δυνατό κόκκινο κρασί.
κρέμα
lait gélifié aromatisé
Επιδόρπιο το οποίο παρασκευάζεται από πλήρες ή μερικώς αποβουτυρωμένο γάλα, παστεριωμένο ή φρέσκο στο οποίο προστίθενται ζάχαρη, φυσικές αρωματικές ύλες και επιτρεπόμενοι σταθεροποιητές ή αμυλούχα προϊόντα.
κρέμα ζαχαροπλαστικής
french pastry creamcrème pâtissière
Είδος κρέμας η οποία παρασκευάζεται από γάλα, αυγά και κορν φλάουρ. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή ορισμένων γλυκισμάτων.
κρέμα κάστανο
cream of chestnutscrème de marrons
Μείγμα με αλοιφώδη υφή από ζάχαρη και πολτοποιημένα βρασμένα κάστανα.
Κρεμέ ντι πιούι
Cremeux du Puy
Ο τύπος του τυριού είναι μπλε, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 6-8 εβδομάδες και το μέγεθός του είναι 8 εκατοστά διάμετρο, 5 εκατοστά ύψος, 50 γρ. βάρος και είναι στρόγγυλο.
Σερβίρεται με κρασί και φρέσκο φρυγανισμένο ψωμί.