Όροι 21 - 30 από 73
ceviche
ceviche
Φιλέτα ωμού ψαριού μαριναρισμένα σε χυμό λεμονιού ή λάιμ και αρωματισμένα με πιπεριές τσίλι. Σερβίρονται ως ορεκτικό.
chanterelle
chanterelle
Είδος άγριων μανιταριών.
chantilly
crème Chantilly
Κρέμα γάλακτος χτυπημένη με ζάχαρη και αρωματισμένη με βανίλια. Χρησιμοποιείται με τη βοήθεια χωνιού (γκαρνί) για τη διακόσμηση διάφορων γλυκισμάτων.
chapati
chapati
Μικρό στρογγυλό ψωμί ινδικής προέλευσης, που μοιάζει με πίτα. Το κλασικό τσιαπάτι δεν περιέχει διογκωτικές ίνες, τρώγεται ζεστό και οι Ινδοί το χρησιμοποιούν σαν κουτάλι.
charlotte
charlotte
Όρος ζαχαροπλαστικής που αναφέρεται σε επιδόρπιο που μοιάζει με τούρτα και φτιάχνεται με μπισκότα, κρέμα μπαβαρουάζ και σαντιγί.
chateaubriand
chateaubriand steak
Η φέτα του βοδινού που κόβεται από το κέντρο του φιλέτου. Δίνει μόνο δύο μερίδες. Ψήνεται σενιάν στη σχάρα.
chayote
chayotte
Είδος κολοκύθας με προέλευση τη Λατινική Αμερική. Τρώγεται ωμή σε σαλάτες ή μαγειρεμένη σε πίτες.
chemizer*
cheviot sheep
cheviot
Αγγλική φυλή κρεοπαραγωγών προβάτων.
chiboust cream
crème chiboust
Παρασκευή της κρέμας πατισερί με την προσθήκη μαρέγκας, φτιαγμένης ειδικά για τη γέμιση του γλυκού Σεν Ονορέ. Το όνομά της το πήρε από το ζαχαροπλάστη που δημιούργησε αυτό το γλυκό προς τιμήν του Αγίου Ονορίου, προστάτη των ζαχαροπλαστών στη Γαλλία.
Όροι 21 - 30 από 73