Όροι 91 - 100 από 110
βούτυρο λειωμένο
butterfat (melted)
graisse de beurre (fondue)
Παρασκευάζεται μετά το λειώσιμο του φρέσκου βουτύρου, σε χαμηλή θερμοκρασία. Όταν λειώσει γίνεται διαχωρισμός των υγρών από το καθαρό βούτυρο. Το αφήνουμε να κρυώσει, παίρνουμε το βούτυρο το οποίο έχει στερεοποιηθεί και στον πάτο έχουν μείνει τα υγρά του. Η υγρασία που απομένει στο βούτυρο είναι μικρότερη του 1%.
βούτυρο τυρογάλακτος
whey butter
beurre de lactosérum
Παράγεται από το λίπος που διαφεύγει από το τυρόγαλα. Αυτό συνήθως παράγεται σε μεγάλες τυροκομικές βιομηχανίες και δεν είναι βούτυρο τόσο καλής ποιότητας.
βούτυρο χτυπημένο
whipped butter
beurre fouetté
Βούτυρο στο οποίο έχει ενσωματωθεί αέρας.
βουτυρόγαλα
buttermilk
babeurre, lait de beurre
Το βουτυρόγαλα είναι το άπαχο προϊόν που παίρνουμε μετά την ανάδευση του βουτύρου από την κρέμα γάλακτος. Αυτός ο τύπος αποβουτυρωμένου γάλακτος είναι γνωστός ως παραδοσιακό βουτυρόγαλα. Έχει παραπλήσια σύσταση με το αποβουτυρωμένο γάλα και χρησιμοποιείται ως διαιτητικό προϊόν.
βουτυρόγαλα βουλγαρικό
bulgarian buttermilk
babeurre
Βουτυρόγαλα το οποίο έχει υποστεί ζύμωση με το μύκητα λατινικής ονομασίας Lactobacillus bulgaricus.
βουτυρόγαλα σκόνη
dry buttermilk
babaeurre en poudre
Είναι αφυδατωμένο βουτυρόγαλα που έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ασβέστιο, φώσφορο και χρησιμοποιείται για την παρασκευή διαιτητικών προϊόντων.
βουτυρόμετρο
butyrometer
butyromètre
Όργανο μέτρησης της περιεκτικότητας του γάλακτος σε λίπος.
βουτυρομηχανή
churn
baratte
Μηχανή στην οποία χτυπιέται το ανθόγαλα και σχηματίζεται το βούτυρο, ενώ συγχρόνως διαχωρίζεται το βουτυρόγαλα.
βουτυροποιείο
butter factory
beurrerie
Τμήμα της βιομηχανίας γάλακτος για την παραγωγή βουτύρου.
βρόσμιος
torsk
brosme
Ψάρι του Ατλαντικού με λατινική ονομασία Brosmius brosme, του οποίου το μήκος είναι συνήθως από 60 έως 95 εκατοστά.
Όροι 91 - 100 από 110