Με τον όρο αυτό ο λαός μας περιγράφει όλα τα άγρια χόρτα που τρώγονται ως λαχανικά. Στην πραγματικότητα συναντάμε 5 είδη φυτών που ανήκουν όλα στην κατηγορία του σιναπιού λαψανίδες, γλυκόβρουβες, ραπανόβρουβες, πικρόβρουβες, αγριόβρουβες.
βρυωνία
black bryonytamier
Το φυτό με λατινική ονομασία Tamus vulgaris. Οι τρυφεροί του βλαστοί χρησιμοποιούνται σε σαλάτες, αλλά και στην φαρμακευτική.
βρώμη
oatavoine
Ο δημητριακός καρπός με λατινική ονομασία Avena sativa. Χρησιμοποιείται στην αρτοποιία και την παρασκευή διαιτιτικών προϊόντων.
βρώμης νιφάδες
rolled oat, oat flakes, quaker oatspaillettes d' avoine
Δημητριακό προϊόν το οποίο συνήθως τρώγεται ως πρωϊνό και να συμπεριλαμβάνεται σε δίαιτες.
βύνη
maltmalt
Η βύνη είναι το κριθάρι που έχει υποστεί διαβροχή και βλάστηση. Έτσι το άμυλο της μετατρέπεται σε σάκχαρα και στη συνέχεια υποβάλλεται σε φρύξη όπου ξηραίνεται και παίρνει το κατάλληλο χρώμα και άρωμα. Όσο ψηλότερη είναι η θερμοκρασία της φρύξης, τόσο πιο σκούρο είναι το χρώμα της μπύρας. Αποτελεί την πρώτη ύλη της ζυθοποιίας.
βυνοποιείο
malt housemalterie
Εγκαταστάσεις παραγωγής βύνης.
βυνοσάκχαρο
maltosemaltose
Είναι το σάκχαρο το οποίο έχει άφθονο η βύνη.
βύσσινο
sour cherrycerise acide
Ο καρπός του δέντρου με λατινική ονομασία Prunus cerasus. Χρησιμοποιείται κυρίως στη ζαχαροπλαστική και την ποτοποιία.
βύσσινο βραχύμισχο
morello cherrygriotte
Ο καρπός του δένδρου με λατινική ονομασία Prunus cerasus war. austera.
Βωλίτης ο βασιλικός
Το άγριο μανιτάρι με λατινική ονομασία Boletus regius, είναι φαγώσιμο, νόστιμο, με τραγανή σάρκα, το συναντάμε από Μάιο έως Οκτώβριο, σε δάση πλατύφυλλων.