Όροι 81 - 90 από 99
τσαούσι
tsaoussi vine
tsaoussi (cépage)
Λευκή ποικιλία αμπέλου της Κεφαλλονιάς.
Τσαουσκόλο-Ciauscolo
τσάπουρνο
sloe, blackthorn plum
prunelle
Το φρούτο του αγκαθωτού θάμνου με λατινική ονομασία Prunus spinosa. Είναι καρπός μικρού μεγέθους, κυανόμαυρου χρώματος και υπόξινης γεύσης. Στη Γιουγκοσλαβία χρησιμοποιείται για την παραγωγή αποστάγματος Σλίβοβιτς.
τσένταρ
cheddar
cheddar
Διεθνώς γνωστό αγγλικό σκληρό τυρί. Παράγεται από αγελαδινό γάλα και παρασκευάζεται σε μεγάλα κεφάλια βάρους 30-35 κιλών.
τσέρουλα
picarel, chrysèle
Το ψάρι με λατινική ονομασία Smaris cerulae.
τσέσερ
cheshire, chester
cheshire, chester
Αγγλικό σκληρό τυρί από αγελαδινό γαλα. Διακρίνεται από το κοκκινωπό χρώμα του, το οποίο οφείλεται στην προσθήκη αννάτο. Διατίθεται σε τρεις τύπους, ανάλογα με το βαθμό ωρίμανσής του.
τσικνόπαπια
tufted duck
fuligule morillon
Η αποδημητική πάπια με λατινική ονομασία Aythya fuligula.
τσιπούρα
gilthead bream
dorade vraie
Το ψάρι με λατινική ονομασία Chrysophrys aurata. Το μήκος του φτάνει τα 60 εκατοστά. Εκλεκτό ψάρι των ελληνικών θαλλασών το οποίο εκτιμάται για την συνεκτικότητα και τη γεύση του.
τσίπουρο
marc, marc brandy
eau-de-vie de marcs, marc
Απόσταγμα ζυμωθέντων σταφυλιών. Ανήκει στα παραδοσιακά προϊόντα.
τσίρος
dried mackerel
maquereau deshydraté
Παράγεται από άπαχα σκουμπριά, που αλιεύονται μετά την ωοτοκία. Τα ψάρια αλατίζονται, εκσπλαγχνίζονται και αποξηραίνονται σε κλειστούς χώρους.
Όροι 81 - 90 από 99