Ο τύπος του αλλαντικού είναι σαλάμι, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από χοιρινό κρέας, κρασί, μίγμα μπαχαρικών και η ωρίμανσή του διαρκεί 2-3 μήνες.
τσάπουρνο
sloe, blackthorn plumprunelle
Το φρούτο του αγκαθωτού θάμνου με λατινική ονομασία Prunus spinosa. Είναι καρπός μικρού μεγέθους, κυανόμαυρου χρώματος και υπόξινης γεύσης. Στη Γιουγκοσλαβία χρησιμοποιείται για την παραγωγή αποστάγματος Σλίβοβιτς.
τσένταρ
cheddarcheddar
Διεθνώς γνωστό αγγλικό σκληρό τυρί. Παράγεται από αγελαδινό γάλα και παρασκευάζεται σε μεγάλα κεφάλια βάρους 30-35 κιλών.
τσέρουλα
picarel, chrysèle
Το ψάρι με λατινική ονομασία Smaris cerulae.
τσέσερ
cheshire, chestercheshire, chester
Αγγλικό σκληρό τυρί από αγελαδινό γαλα. Διακρίνεται από το κοκκινωπό χρώμα του, το οποίο οφείλεται στην προσθήκη αννάτο. Διατίθεται σε τρεις τύπους, ανάλογα με το βαθμό ωρίμανσής του.
τσικνόπαπια
tufted duckfuligule morillon
Η αποδημητική πάπια με λατινική ονομασία Aythya fuligula.
τσιπούρα
gilthead breamdorade vraie
Το ψάρι με λατινική ονομασία Chrysophrys aurata. Το μήκος του φτάνει τα 60 εκατοστά. Εκλεκτό ψάρι των ελληνικών θαλλασών το οποίο εκτιμάται για την συνεκτικότητα και τη γεύση του.
τσίπουρο
marc, marc brandyeau-de-vie de marcs, marc
Απόσταγμα ζυμωθέντων σταφυλιών. Ανήκει στα παραδοσιακά προϊόντα.
τσίρος
dried mackerelmaquereau deshydraté
Παράγεται από άπαχα σκουμπριά, που αλιεύονται μετά την ωοτοκία. Τα ψάρια αλατίζονται, εκσπλαγχνίζονται και αποξηραίνονται σε κλειστούς χώρους.