Γλωσσάρι

Όροι 81 - 90 από 99

τσαούσι

τσαούσι
tsaoussi vine    tsaoussi (cépage)

Λευκή ποικιλία αμπέλου της Κεφαλλονιάς.

Τσαουσκόλο-Ciauscolo

Τσαουσκόλο-Ciauscolo
Ο τύπος του αλλαντικού είναι σαλάμι, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από χοιρινό κρέας, κρασί, μίγμα μπαχαρικών και η ωρίμανσή του διαρκεί 2-3 μήνες.

τσάπουρνο

τσάπουρνο
sloe, blackthorn plum    prunelle

Το φρούτο του αγκαθωτού θάμνου με λατινική ονομασία Prunus spinosa. Είναι καρπός μικρού μεγέθους, κυανόμαυρου χρώματος και υπόξινης γεύσης. Στη Γιουγκοσλαβία χρησιμοποιείται για την παραγωγή αποστάγματος Σλίβοβιτς.

τσένταρ

τσένταρ
cheddar    cheddar

Διεθνώς γνωστό αγγλικό σκληρό τυρί. Παράγεται από αγελαδινό γάλα και παρασκευάζεται σε μεγάλα κεφάλια βάρους 30-35 κιλών.

τσέρουλα

τσέρουλα
picarel, chrysèle

Το ψάρι με λατινική ονομασία Smaris cerulae.

τσέσερ

τσέσερ
cheshire, chester    cheshire, chester

Αγγλικό σκληρό τυρί από αγελαδινό γαλα. Διακρίνεται από το κοκκινωπό χρώμα του, το οποίο οφείλεται στην προσθήκη αννάτο. Διατίθεται σε τρεις τύπους, ανάλογα με το βαθμό ωρίμανσής του.

τσικνόπαπια

τσικνόπαπια
tufted duck    fuligule morillon

Η αποδημητική πάπια με λατινική ονομασία Aythya fuligula.

τσιπούρα

τσιπούρα
gilthead bream    dorade vraie

Το ψάρι με λατινική ονομασία Chrysophrys aurata. Το μήκος του φτάνει τα 60 εκατοστά. Εκλεκτό ψάρι των ελληνικών θαλλασών το οποίο εκτιμάται για την συνεκτικότητα και τη γεύση του.

τσίπουρο

τσίπουρο
marc, marc brandy    eau-de-vie de marcs, marc

Απόσταγμα ζυμωθέντων σταφυλιών. Ανήκει στα παραδοσιακά προϊόντα.

τσίρος

τσίρος
dried mackerel    maquereau deshydraté

Παράγεται από άπαχα σκουμπριά, που αλιεύονται μετά την ωοτοκία. Τα ψάρια αλατίζονται, εκσπλαγχνίζονται και αποξηραίνονται σε κλειστούς χώρους.
Όροι 81 - 90 από 99
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε