Όροι 101 - 110 από 239
σιμπουλέ-γενάκια
spring onion
ciboule
Το φυτό με λατινική ονομασία Allium fistulosum που μοιάζει με το φρέσκο κρεμμυδάκι αλλά δεν σχηματίζει βολβό και έχει κούφια φύλλα. Χρησιμοποιείται κυρίως σε σαλάτες.
σινάπι
white mustard
moutarde blanche
Το φυτό με λατινική ονομασία Sinapis alba. Οι τρυφεροί του βλαστοί τρώγονται ως λαχανικό και από τους σπόρους του γίνεται μουστάρδα.
σινάπι-μουστάρδα ινδική
indian mustard
moutarde brune, moutarde de l' Inde
Τα σπέρματα του φυτού με λατινική ονομασία Bassica juncea. Χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μουστάρδας.
σινάπι-μουστάρδα λευκή
white mustard
moutarde blanche
Τα σπέρματα του φυτού με λατινική ονομασία Sapis alba. Χρησιμοποιούνται για την παρασκευή μουστάρδας αγγλικού τύπου.
σινάπι-μουστάρδα μαύρη
black mustard
moutarde noire
Τα σπέρματα του φυτού με λατινική ονομασία Sassica nigra. Χρησιμοποιούνται για την παρασκευή μουστάρδας.
σίο
skirrit
chervis
Οι κονδυλώδεις ρίζες του φυτού με λατινική ονομασία Sium sisarum. Τρώγονται ως λαχανικό, όπως οι γλυκοπατάτες.
σίρκο
bleak
ablette
Το ψάρι με λατινική ονομασία Alburnus alburnus. Το μήκος του φτάνει τα 15-20 εκατοστά και συνήθως τρώγεται τηγανητό. Έχει αρκετά εύγευστη σάρκα.
σιρόπι
syrup
sirop
Υδατικό διάλυμα φυσικών ζαχαρούχων γλυκαντικών υλών. Η πυκνότητά του μετράται με πυκνόμετρο ή σε βαθμούς Baumé ή Brix. Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική και την ποτοποιία.
σιρόπι γλυκόζης
glucose syrup
sirop de glucose
Λαμβάνεται με υδρόλυση αμύλου πατάτας ή καλαμποκιού. Χρησιμοποιείται ευρέως στην παραγωγή μαρμελάδων και γλυκών του κουταλιού, διότι εμποδίζει την κρυστάλλωση της ζάχαρης.
σιτάρι
wheat
blé
Ο δημητριακός καρπός ο οποίος παράγεται από φυτά με λατινική ονομασία Triticum. Καλλιεργείται περισσότερο από κάθε άλλο φυτό και παίζει σημαντικό ρόλο στη διατροφή του ανθρώπου.
Όροι 101 - 110 από 239