Το φυτό με λατινική ονομασία Allium fistulosum που μοιάζει με το φρέσκο κρεμμυδάκι αλλά δεν σχηματίζει βολβό και έχει κούφια φύλλα. Χρησιμοποιείται κυρίως σε σαλάτες.
σινάπι
white mustardmoutarde blanche
Το φυτό με λατινική ονομασία Sinapis alba. Οι τρυφεροί του βλαστοί τρώγονται ως λαχανικό και από τους σπόρους του γίνεται μουστάρδα.
σινάπι-μουστάρδα ινδική
indian mustardmoutarde brune, moutarde de l' Inde
Τα σπέρματα του φυτού με λατινική ονομασία Bassica juncea. Χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μουστάρδας.
σινάπι-μουστάρδα λευκή
white mustardmoutarde blanche
Τα σπέρματα του φυτού με λατινική ονομασία Sapis alba. Χρησιμοποιούνται για την παρασκευή μουστάρδας αγγλικού τύπου.
σινάπι-μουστάρδα μαύρη
black mustardmoutarde noire
Τα σπέρματα του φυτού με λατινική ονομασία Sassica nigra. Χρησιμοποιούνται για την παρασκευή μουστάρδας.
σίο
skirritchervis
Οι κονδυλώδεις ρίζες του φυτού με λατινική ονομασία Sium sisarum. Τρώγονται ως λαχανικό, όπως οι γλυκοπατάτες.
σίρκο
bleakablette
Το ψάρι με λατινική ονομασία Alburnus alburnus. Το μήκος του φτάνει τα 15-20 εκατοστά και συνήθως τρώγεται τηγανητό. Έχει αρκετά εύγευστη σάρκα.
σιρόπι
syrupsirop
Υδατικό διάλυμα φυσικών ζαχαρούχων γλυκαντικών υλών. Η πυκνότητά του μετράται με πυκνόμετρο ή σε βαθμούς Baumé ή Brix. Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική και την ποτοποιία.
σιρόπι γλυκόζης
glucose syrupsirop de glucose
Λαμβάνεται με υδρόλυση αμύλου πατάτας ή καλαμποκιού. Χρησιμοποιείται ευρέως στην παραγωγή μαρμελάδων και γλυκών του κουταλιού, διότι εμποδίζει την κρυστάλλωση της ζάχαρης.
σιτάρι
wheatblé
Ο δημητριακός καρπός ο οποίος παράγεται από φυτά με λατινική ονομασία Triticum. Καλλιεργείται περισσότερο από κάθε άλλο φυτό και παίζει σημαντικό ρόλο στη διατροφή του ανθρώπου.