Η σάλτσα σόγιας παρασκευάζεται από τη ζύμωση φασολιών σόγιας με νερό, αλάτι και σταρένιο ή κριθαρένιο αλεύρι. Μετά τη ζύμωση το υγρό που λαμβάνεται είναι η σάλτσα σόγιας. Έχει σκούρο χρώμα, αλμυρή γεύση και διατίθεται σε διάφορες ποικιλίες.
spirit*
Λέγεται είτε για τις υπερσυμπυκνώσεις ζωμών και σαλτσών, είτε για τα αρωματικά έλαια, κυρίως της ζαχαροπλαστικής.
strudel
strudel
Αυστριακό παραδοσιακό γλυκό σε σχήμα ρολού, γεμιστό με σταφίδες και κομματάκια μήλου.
subric
subric
Είδος κροκέτας. Φτιάχνεται συνήθως με ψιλοκομμένο σπανάκι, σφιχτή μπεσαμέλ και αυγά. Τηγανίζεται σε βούτυρο.
sukiyaki
sukiyaki
Το εθνικό φαγητό της Ιαπωνίας. Παρασκευάζεται με κρέας και λαχανικά που μαγειρεύονται σε ειδικό σκεύος στο τραπέζι όπου σερβίρονται.
sumac
shumac
Βλ. σουμάκι.
sushi
sushi
Γιαπωνέζικο πιάτο με ωμά ψάρια και θαλασσινά, ελαφρώς μαριναρισμένα και σερβιρισμένα με ρύζι μέσα σε ρολό από φύκια.
syllabub
syllabub
Αφράτο και ελαφρώς ξινό επιδόρπιο με κρέμα γάλακτος, χτυπημένη μαζί με ξύσμα λεμονιού και ζάχαρη άχνη. Την ιδιαίτερη γεύση του την αποκτά γιατί το ξύσμα μαρινάρεται σε κρασί, τσέρι, μπράντι ή κουαντρό.