Γλωσσάρι

Όροι 1 - 10 από 11

radicchio

radicchio

Είδος της ποικιλίας «κιχώριον» με κόκκινα και άσπρα φύλλα. Χρησιμοποιείται σε σαλάτες.

ragoût *

ragout   
Η βασική μέθοδος ραγού περιλαμβάνει αργό μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να περιέχει κομμάτια από αρνίσιο ή μοσχαρίσιο κρέας μαγειρεμένα στην κατσαρόλα μαζί με λαχανικά. Ο ελληνικός όρος για το ραγού είναι «γιαχνί» και γίνεται επίσης με πουλερικά, ψάρι και κυνήγι.

ras el Hanout

ras el Hanout

Μείγμα μπαχαρικών το οποίο προέρχεται από το Μαρόκο. Έχει πικάντικη γεύση και έντονο άρωμα καθώς περιέχει μεταξύ άλλων αλάτι, πιπέρι, κάρδαμο, σκόρδο, κανέλα, τσίλι, κόλιανδρο, κύμινο, μοσχοκάρυδο και γαρίφαλο.

ratatouille

ratatouille   
Η γαλλική ονομασία για το τουρλού λαχανικών. Καθένα λαχανικό σοτάρεται χωριστά με λάδι, κατόπιν ανακατεύονται όλα μαζί και ψήνονται στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας.

ravioli

ravioli

Τετράγωνο γεμιστό ζυμαρικό ιταλικής προέλευσης, ραγού.

ricotta cheese

ricotta

Λευκό μαλακό τυρί από πρόβειο γάλα, ιταλικής προέλευσης, με χαμηλά λιπαρά και ελαφριά γεύση. Μοιάζει με το μασκαρπόνε και χρησιμοποιείται ως γέμιση σε ραβιόλια ή στην παρασκευή επιδορπίων. Τρώγεται επίσης σκέτο με αλάτι ή με ζάχαρη και κανέλα.

rissole

rissole   
Πιτάκια με φύλλο σφολιάτας και διάφορες γεμίσεις. Τηγανίζονται σε φριτέζα.

rock candy

rock candy

Ροκ καραμέλα ή ροκ ζάχαρη. Είναι ένας τύπος ορυκτού προϊόντος ζαχαροπλαστικής το οποίο αποτελείται από μεγάλους κρυστάλλους ζάχαρης. Αυτό το ζαχαρωτό ή καραμέλα, δημιουργείται επιτρέποντας ένα υπέρκορο διάλυμα ζάχαρης και νερού να αποκρυσταλλωθεί σε μια επιφάνεια κατάλληλη για συμπύκνωση κρυστάλλων. Η προσθήκη ζεστού νερού πριν την προσθήκη ζάχαρης, επιτρέπει την διάλυση περισσότερης ζάχαρης συνεπώς την παραγωγή μεγαλύτερων κρυστάλλων. Οι κρύσταλλοι σχηματίζονται μετά από 6-7 μέρες. Μπορεί να προστεθεί στο μείγμα χρώμα για την παραγωγή χρωματιστών ζαχαρωτών.

roquefort

roquefort cheese   
Τυρί που φτιάχνεται από πρόβειο γάλα και ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία ωρίμανσης ώστε να «μουχλιάσει» και να αποκτήσει την έντονη πικάντικη γεύση του. Τρώγεται σκέτο ή χρησιμοποιείται στην παρασκευή σάλτσας για σπαγκέτι.

rouille sauce

sauce rouille

Κρύα σάλτσα με κρόκο αυγού, καυτερή πιπεριά, σκόρδο, ψίχα ψωμιού, λάδι και αλάτι. Η υφή της καθώς και η παρασκευή της μοιάζουν με αυτή της μαγιονέζας. Σερβίρεται με ψαρόσουπα ή μπουγιαμπέσα.
Όροι 1 - 10 από 11
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε