Γλωσσάρι

Όροι 171 - 180 από 186

πρόβατο Χίου

πρόβατο Χίου
khios sheep    mouton de Khios

Φυλή πλατύουρων προβάτων με αξιόλογη γαλακτοπαραγωγή και σημαντική ποσοτικά κρεοπαραγωγή, τα σφάγια όμως είναι παχιά.

Πρόβολα αφουμικάτα - Provola affumicata

Ο τύπος του τυριού είναι καπνιστό, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα και το βάρος του είναι 400-500 γραμμάρια.

προβολόνε

προβολόνε
provolone cheese    provolone

Ιταλικό επιτραπέζιο ημισκληρό τυρί από αγελαδινό γαλα. Η επιδερμίδα του είναι λεία, κιτρινόχρωμη και το εσωτερικό του έχει ανοικτότερο χρώμα. Διατίθεται σε διάφορα σχήματα.

Προβολόνε - Provolone

Προβολόνε  -  Provolone
Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 1-12 μήνες, το μέγεθός του ποικίλει και έχει 2-10 κιλά βάρος. Σερβίρεται με φρουτώδες ή ξηρό κόκκινο κρασί. Τα νεαρά τυριά του είδους σερβίρονται ψητά ενώ τα παλιωμένα σε ριζότο.

Προβολόνε βαλπαντάνα - Provolone Valpadana

Προβολόνε βαλπαντάνα  -  Provolone Valpadana
Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 1-12 μήνες, το μέγεθός του ποικίλει, έχει 1-100 κιλά βάρος και έχει σχήμα πεπονιού. Σερβίρεται με αφρίζων κόκκινο κρασί, με καρύδια και αχλάδια.

Προβολόνε ντελ μόνακο - Provolone del Monaco

Προβολόνε ντελ μόνακο  -  Provolone del Monaco
Ο τύπος του τυριού είναι σκληρό, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 1-2 μήνες ή 2 χρόνια σε σπήλαια, το μέγεθός του ποικίλει, έχει 1,5-3 κιλά βάρος και έχει σχήμα αχλαδιού. Σερβίρεται με δυνατό ή γλυκό κόκκινο κρασί, με ελαιόλαδο και φρέσκα αρωματικά φυτά όπως φινόκιο, μαϊντανό και βασιλικό.

πρόπολη

πρόπολη
propolis    propolis

Η ρητινώδης ουσία που παίρνουν οι μέλισσες από τους οφθαλμούς ορισμένων δέντρων όπως ιτιές, λεύκες, κ.ά., για να στερεώνουν τις κηρήθρες και να βαλσαμώνουν ζωικούς εχθρούς. Η πρόπολη είναι πλούσια σε αντιβιοτικές ουσίες.

Προσούτο Βένετο-Prosciutto Veneto

Προσούτο Βένετο-Prosciutto Veneto
Ο τύπος του αλλαντικού είναι ζαμπόν, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από μηρό χοιρινού κρέατος και καρυκεύματα. Σερβίρεται με λευκό κρασί, διάφορα είδη ψωμιού και σύκα.

Προσούτο κοτο αφουμικάτο-Prosciutto cotto affumicato

Προσούτο κοτο αφουμικάτο-Prosciutto cotto affumicato
Ο τύπος του αλλαντικού είναι μαγειρεμένο ζαμπόν, καπνιστό, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από χοιρινό κρέας.

Προσούτο κότο-Prosciutto cottο

Προσούτο κότο-Prosciutto cottο
Ο τύπος του αλλαντικού είναι μαγειρεμένο ζαμπόν, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από χοιρινό κρέας. Σερβίρεται σε λεπτές φέτες για σάντουιτς ή ως συμπλήρωμα σε κυρίως πιάτο.
Όροι 171 - 180 από 186
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε