Γλωσσάρι

Όροι 231 - 240 από 580

Μανιτάρι-Μακρολεπιώτα η φαιόδισκη

Το άγριο μανιτάρι με λατινική ονομασία Macrolepiota phaeodisca, είναι φαγώσιμο, το συναντάμε φθινόπωρο, σε αμμώδη, μεσογειακά οικοσυστήματα.

Μανιτάρι-Μακρολεπιώτα η ψηλή ποικιλία η ψηλή

Το άγριο μανιτάρι με λατινική ονομασία Macrolepiota procera var. procera, είναι φαγώσιμο, το συναντάμε από Απρίλιο έως Δεκέμβριο, σε δάση, βοσκοτόπια και θαμνότοπους.

μανιτάρι-μαράσμιος (ορεάδης)

μανιτάρι-μαράσμιος (ορεάδης)
fairy ring champignon    faux mousseron

Το εδώδιμο μανιτάρι με λατινική ονομασία Marasmius oreades. Έχει κίτρινωπο χρώμα με διαμέτρο 3-5 εκατοστά.

Μανιτάρι-Μαράσμιος ο ορειάδης

Το άγριο μανιτάρι με λατινική ονομασία Marasmius oreades, είναι φαγώσιμο, αφού μαγειρευτεί επαρκώς, αν και θεωρούνται ύποπτα πρόκλησης δηλητηριάσεων, τα συναντάμε από Απρίλιο έως Ιανουάρι, σε λιβάδια, βοσκοτόπια, πάρκα και κήπους.

Μανιτάρι-Μιτροφόρα η ημιελεύθερη

Το άγριο μανιτάρι με λατινική ονομασία Mitrophora semilibera, είναι φαγώσιμο, νόστιμο, όπως τα είδη του γένους Morchella, το συναντάμε από Μάρτιο έως Μάιο, σε πλημμυρισμένες όχθες ποταμών και λιμνών, κήπους και πάρκα.

μανιτάρι-μορχέλες

μανιτάρι-μορχέλες
morel, sponge mushroom    morille

Το εδώδιμο μανιτάρι με λατινική ονομασία Morchella esculenta. Το σχήμα του έχει μορφή κώνου, κυψελωτή επιφάνεια και το βρίσκουμε σε αποξηραμένη μορφή.

Μανιτάρι-Μορχέλλα η εδώδιμη

Το άγριο μανιτάρι με λατινική ονομασία Morchella esculenta, είναι φαγώσιμο, πολύ νόστιμο, από τα πιο ακριβά επίγεια μανιτάρια, ωμό η ανεπαρκώς μαγειρεμένο προκαλεί δηλητηρίαση, το συναντάμε από Μάρτιο έως αρχές Ιουνίου, σε λιβάδια και άκρες δασών.

Μανιτάρι-Μορχέλλα η εξέχουσα

Το άγριο μανιτάρι με λατινική ονομασία Morchella elata, είναι φαγώσιμο, πολύ νόστιμο, από τα πιο ακριβά επίγεια μανιτάρια, ωμό ή ανεπαρκώς μαγειρεμένο προκαλεί δηλητηρίαση, το συναντάμε από Μάρτιο έως Μάιο, σε θέσεις που στοιβάζουν ξυλεία, σε καμένες περιοχές κάτω από κωνοφόρα.

Μανιτάρι-Μορχέλλα η εξέχουσα ποικιλία η πορφυρίζουσα

Το άγριο μανιτάρι με λατινική ονομασία Morchella elata var. purpurascens, είναι φαγώσιμο, πολύ νόστιμο, από τα πιο ακριβά επίγεια μανιτάρια, ωμό ή ανεπαρκώς μαγειρεμένο προκαλεί δηλητηρίαση, το συναντάμε από Μάρτιο έως Ιούνιο, σε ορεινά δάση κωνοφόρων και οξιάς.

Μανιτάρι-Μορχέλλα η κοινή

Το άγριο μανιτάρι με λατινική ονομασία Morchella vulgaris, είναι φαγώσιμο, πολύ νόστιμο, από τα πιο ακριβά επίγεια μανιτάρια, ωμό ή ανεπαρκώς μαγειρεμένο προκαλεί δηλητηρίαση, το συναντάμε από Μάρτιο έως αρχές Ιούνιου, σε λιβάδια και άκρες δασών.
Όροι 231 - 240 από 580
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε