Όροι 1 - 10 από 21
macaron
macaron
Γλύκισμα παρόμοιο με μπισκότο, με βάση τη μαρέγκα, γεμιστό με μαρμελάδα, κρέμα σαντιγί ή σοκολάτα.
macédoine de légumes*
macedoine
Ποικιλία λαχανικών ή φρούτων κομμένων σε μικρούς κύβους, μασκαρπόνε. Συχνά σερβίρονται σε σιρόπι ή σε κάποιο είδος ζελέ.
malossol caviar*
malossol
Η καλύτερη ποιότητα μαύρου χαβιαριού. Η ένδειξη malossol σημαίνει οτι το χαβιάρι είναι διατηρημένο σε μια ελάχιστη ποσότητα αλατιού.
maple syrup
maple syrup
Σιρόπι που παράγεται από το ρετσίνι του σφενδάμου. Αντικαθιστά τη ζάχαρη, έχει λιγότερες θερμίδες ή χρησιμοποιείται για το άρωμά του. Συνήθως συνοδεύει τα πανκέικ.
marengo
marengo
Κοτόπουλο μαγειρεμένο με λάδι, ντομάτα, μανιτάρια, σκόρδο και κρασί. Το όνομά του το δανείστηκε από την ομώνυμη πόλη της Ιταλίας όπου το παρασκεύασε ο μάγειρας του Ναπολέοντα σε μια πολιορκία του στρατού του από τους Αυστριακούς.
mascarpone cheese
mascarpone
Μαλακό, άσπρο τυρί-κρέμα φτιαγμένο από αγελαδινό γάλα, ιταλικής προέλευσης. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε λιπαρά και σερβίρεται ως επιδόρπιο μαζί με φρούτα.
matelote
matelote
Πηκτή σούπα με διάφορα ψάρια και οστρακόδερμα, βρασμένα σε κουρ μπουγιόν με κρασί, κρεμμύδια και μανιτάρια.
matignon
matignon
Μείγμα από καρότο, κρεμμύδι, σέλινο, ζαμπόν, όλα κομμένα σε μικρούς κύβους, δάφνη και θυμάρι. Το μείγμα σιγοβράζει με βούτυρο και ντεγλασάρεται με άσπρο κρασί για να χρησιμοποιηθεί αργότερα ως «στρώση» για το μαγείρεμα κρέατος.
mazagran*
medaillon
medallion
Μικρά στρογγυλά εσκαλόπ από την καρδιά του μοσχαρίσιου φιλέτου.
Όροι 1 - 10 από 21