Τα σπέρματα των κώνων του δέντρου με λατινική ονομασία Pinus pinea.
κουκουνάρια Κέμβρης
arolla pinearole, cembrot
Τα σπέρματα των κώνων της πεύκης με λατινική ονομασία Pinus cembra. Έχουν μήκος μεγαλύτερο από τα κοινά κουκουνάρια μέχρι 1,5 εκατοστό.
Κουλατέλο ντι τζιμπέλο-Culatello di Zibello
Ο τύπος του αλλαντικού είναι σαλάμι, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από χοιρινό κρέας, η ωρίμανσή του διαρκεί 14 μήνες και έχει σχήμα αχλαδιού.
Κουλουμνί
Coulonmiers
Ο τύπος του τυριού είναι μαλακό λευκό, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 4-8 εβδομάδες-2 μήνες και το μέγεθός του είναι 12 εκατοστά διάμετρο, 2,5 εκατοστά ύψος, 500 γρ. και είναι στρόγγυλο.
Σερβίρεται με έντονα φρουτώδη κόκκινα κρασιά, στο τέλος του γεύματος.
κούμαρο
arbutus-berryarbouse
Ο καρπός του φυτού με λατινική ονομασία Arbutus unedo. Τα κούμαρα είναι καρποί θάμνου, έχουν έντονο κόκκινο χρώμα, μοιάζουν πολύ με τις φράουλες αλλά έχουν διαφορετική γεύση. Τα γλυκά αγκαθωτά κούμαρα έχουν μαλακιά υφή και ελαφριά γεύση βανίλιας. Δεν τρώγονται ωμά, χρησιμοποιούνται όμως για την παρασκευή ζελέ, μαρμελάδων και λικέρ.
κουμίς
kumisskoumiss
Αφρώδες και ευχάριστου γεύσεως ρόφημα των στεππών της Κεντρικής Ασίας. Γίνεται από γάλα αγελάδος, το οποίο έχει υποστεί γαλακτική και αλκοολική ζύμωση. Το παραδοσιακό κουμίσσιο γίνεται και με γάλα γαϊδούρας ή καμήλας ενώ σήμερα χρησιμοποιείται και αγελαδινό γάλα. Λόγω της υψηλής του σχετικά, περιεκτικότητας σε αιθυλική αλκοόλη (2-2.5%), θεωρείται και ως ευφραντικό ποτό.
κουμκουάτ στρογγυλό
round kumquatkumquat rond
Ο καρπός των εσπεριδοειδών με λατινική ονομασία Fortunella japonica. Ο στρογγυλός καρπός, του οποίου το μήκος φτάνει τα 3 εκατοστά. Η φλούδα του έχει έντονο πορτοκαλί χρώμα και υπόπικρη γεύση ενώ η σάρκα του είναι γλυκειά. Τρώγεται ωμό ολόκληρο, ως γλυκό του κουταλιού, σε μορφή μαρμελάδας ή λικέρ.
κουμκουάτ ωοειδές
oval kumquatkumquat ovale
Ο καρπός των εσπερηδωειδών με λατινική ονομασία Fortunella margarita.Ο μακρόστενος καρπός, του οποίου το μήκος φτάνει τα 4 εκατοστά. Η φλούδα του έχει χρώμα κίτρινο πορτοκαλί, είναι πικρή και η σάρκα του υπόξινη. Τρώγεται όπως και το στρόγγυλο κουμκουάτ.
Κούμτι
Comte
Ο τύπος του τυριού είναι σκληρό, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 4-18 μήνες και το μέγεθός του είναι 60-70 εκατοστά διάμετρο, 10 εκατοστά ύψος, 35-40 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο.
Σερβίρεται με κρασί, σε ψάρι και λευκό κρέας.