Όροι 51 - 60 από 78
χοιρομήριο της Μπαγιόν
bayonne ham
jambon de Bayonne
Φημισμένο γαλλικό ζαμπόν από την ομώνυμη περιοχή. Ωριμάζει αρκετούς μήνες. Διατίθεται και ξεκοκκαλισμένο.
χοιρομήριο της Πάρμας
parma ham
jambon de Parme
Φημισμένο ιταλικό ζαμπόν με ελεγχόμενη ονομασία προέλευσης. Η ωρίμανσή του διαρκεί 9 μήνες. Το ελάχιστο βάρος του έτοιμου προϊόντος με το κόκκαλο δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 7.5 κιλά.
χοιρομήριο Υόρκης
york ham
jambon de York
Διεθνώς γνωστός τύπος θερμικώς επεξεργασμένου ζαμπόν. Διατίθεται με το κόκκαλο ή χωρίς αυτό. Αλατίζεται σε άλμη και μετά θερμαίνεται σε κλίβανο.
χοιρομήριο ωριμασμένο
dry cured ham
jambon cru, jambon sel sec
Αλατίζεται με ξηρό αλάτι ή με έγχυση άλμης, αφήνεται να ωριμάσει και ενδεχομένως καπνίζεται. Η διαδικασία παραγωγής του διαρκεί αρκετές εβδομάδες.
χοίρος
rig
porc
To χοιρινό σφάγιο που ζυγίζει πάνω από 22 κιλά.
χοίρος Γιόρκσαϊρ
yorkshire pig
yorkshire race
Αγγλική φυλή χοίρων, η οποία εκτρέφεται σε μεγάλη κλίμακα στις ΗΠΑ. Έχει λευκό τρίχωμα και διακρίνεται για το υψηλό ποσοστό άπαχου κρέατος που αποδίδει.
χοίρος Λαντράς
landrace pig
landrace race
Δανική φυλή χοίρων υψηλής παραγωγικής ικανότητας. Έχει λευκό τρίχωμα και εκτρέφεται εντατικά σε πολλές χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας.
χοίρος λαρτζ γουάιτ
large white pig
large white race
Αγγλική φυλή μεγαλόσωμων και ιδιαίτερα γονίμων χοίρων με λευκό τρίχωμα.
χοίρος Ντιουρόκ
duroc pig
duroc race
Αμερικανική φυλή χοίρων με ερυθρωπό τρίχωμα. Κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των εκτρεφόμενων φυλών χοίρων στις ΗΠΑ.
χοίρος Πιετραίν
pietrain pig
piétrain race
Βελγική φυλή χοίρων με λευκό τρίχωμα και σκούρες κηλίδες. Χαρακτηρίζεται για το άπαχο κρέας που αποδίδει.
Όροι 51 - 60 από 78