Όροι 61 - 70 από 73
crème anglaise
english cream
Βασική κρέμα ζαχαροπλαστικής που χρησιμεύει στην παρασκευή επιδορπίων και μους.
crème brûlée
trinity cream, crème brûlée
Κρέμα φτιαγμένη με κρόκους αυγών, κρέμα γάλακτος και ζάχαρη. Η παρασκευή της θυμίζει αυτήν της κρέμας καραμελέ με τη διαφορά ότι αντί για λιωμένη καραμέλα πασπαλίζεται με ζάχαρη η οποία στη συνέχεια καίγεται με ειδικό φλόγιστρο και έτσι αποκτά ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.
crème caramelé
crème caramel
Κρέμα που φτιάχνεται με αυγά, γάλα και ζάχαρη. Ψήνεται σε φόρμα αφού περαστεί το εσωτερικό της με λιωμένη καραμέλα και ψήνεται στο φούρνο. Ξεφορμάρεται αφού κρυώσει και σερβίρεται με κρέμα σαντιγί.
crème de cassis
crème de cassis
Λικέρ με σκούρο κόκκινο χρώμα και γλυκιά γεύση το οποίο παρασκευάζεται από μαύρα φραγκοστάφυλα. Καταναλώνεται κυρίως στη Γαλλία.
crème pâtissière
pastry cream
Βασική κρέμα της ζαχαροπλαστικής φτιαγμένη με κρόκους αυγών, ζάχαρη, αλεύρι, γάλα και βανίλια. Χρησιμοποιείται ως γλυκιά γέμιση.
crepaze
pâte à crème
Παρασκεύασμα που μοιάζει με πίτα και είναι φτιαγμένο με στρώσεις κρέπας εναλλάξ με διάφορα υλικά, όπως λαχανικά ή τυρί.
crépinettes
crepinettes
Κομμάτια μπόλιας γεμισμένα με διάφορα συστατικά, συνήθως με αρνίσια ή μοσχαρίσια εντόσθια. Ψήνονται στη σχάρα ή στο φούρνο.
croque monsieur
croque monsieur
Τοστ με διπλό τυρί, συνήθως γραβιέρα και ζαμπόν. Κόβεται σε διάφορα σχήματα και τηγανίζεται με βούτυρο. Σερβίρεται ως ορεκτικό.
croquembouche
croquembouche
Γλυκό παρασκεύασμα με μικρά σου, γεμιστά με κρέμα, τοποθετημένα σε σχήμα κώνου, περιχυμένα με λιωμένη καραμέλα και πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη.
crosnes *
chinese artichoke tuber-crosnes
Μικρός βολβός με λεπτή και γλυκιά γεύση που θυμίζει αγκινάρα. Δεν χρειάζεται ξεφλούδισμα αλλά πριν μαγειρευτεί πρέπει να μουλιαστεί σε νερό με ανθρακική σόδα και να ξεπλυθεί. Συνήθως χρησιμοποιείται σε σούπες και είναι πολύ δημοφιλές στην ασιατική κουζίνα.
Όροι 61 - 70 από 73