Όροι 11 - 20 από 27
bonito flakes
bonito flakes
Αποξηραμένα ψήγματα ψαριού και συγκεκριμένα από κομμάτια παλαμίδας. Η παλαμίδα (bonito)είναι δημοφιλές ψάρι στη Ιαπωνία το οποίο δεν καταναλώνεται τόσο φρέσκο, όσο σε αποξηραμένη μορφή. Χρησιμοποιείται σε διάφορα πιάτα όπως σούπες, σαλάτες, σάλτσες και ζυμαρικά όπου τα ψήγματα δίνουν μια δυνατή αλμυρή γεύση.
borsch soup
borch soupe russe
Είδος σούπας ρωσικής προέλευσης με βοδινό κρέας, καρότο, κρεμμύδι, πράσο και σέλινο.
botargo
boutargue
Παστές αποξηραμένες αυγοθήκες της μπάφας-είδος κεφάλου, καλυμένες με φυσικό κερί. Σπανιότερα γίνεται απο λαυράκι. Αλλιώς, το αυγοτάραχο.
bouchée
bouchée
Μικρό ορεκτικό φτιαγμένο με στρογγυλό φύλλο από ζύμη σφολιάτας. Αφού ψηθεί γαρνίρεται με διάφορες αλμυρές ή γλυκές γεμίσεις.
boudin
boudin
Είδος λουκάνικου φτιαγμένο το μεν άσπρο με μοσχάρι, πουλερικό ή χοιρινό κρέας, το δε μαύρο με χοιρινό αίμα και ρύζι ή πατάτες.
bouquet garni
bouquet garni
Ματσάκι αρωματικών χόρτων που το προσθέτουμε κατά τη διάρκεια βρασμού ενός φαγητού για να προσδώσουμε την απαραίτητη νοστιμιά και άρωμα.
bourguignon
bourguignon
Ο όρος υποδηλώνει ότι το φαγητό είναι μαγειρεμένο με τη μέθοδο της Βουργουνδίας. Συνήθως περιέχει κόκκινο κρασί, μανιτάρια, μπέικον και κρεμμύδια.
braisé*
braised
Το ψήσιμο κρέατος ή λαχανικού στο φούρνο αφού πρώτα σοταριστεί με βούτυρο ή άλλη λιπαρή ουσία. Μετά το σοτάρισμα, στο κρέας προστίθεται νερό, κρασί ή σάλτσα και σιγοψήνεται σε κλειστό σκεύος στο φούρνο. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος το υλικό πρέπει να περιβρέχεται με το ζωμό του για να γυαλίσει η επιφάνειά του.
brandade
brandade
Μείγμα φτιαγμένο από κοπανισμένο, βρασμένο ψαχνό παστού βακαλάου, πουρέ πατάτας, κοπανισμένο σκόρδο, γάλα, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρεται ως ορεκτικό και συνοδεύεται με ζεστά ψωμάκια.
bresaola
bresaola
Παστό φιλέτο βοδινού με έντονη γεύση. Σερβίρεται κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες.
Όροι 11 - 20 από 27