Όροι 11 - 20 από 20
anglaise
anglaise
Το βράσιμο ενός υλικού σε νερό με αλάτι.
angostura
angostura rum
Πικρό, κόκκινο υγρό με βάση το ρούμι και εκχύλισμα θαμνώδους φυτού, που χρησιμοποιείται ως αρωματικό σε ποτά και κοκτέιλ.
antipasto
starter
entrée
Τα ορεκτικά που σερβίρονται πρίν το κυρίως πιάτο.
apéritif
aperitif
Ποτό που ανοίγει την όρεξη, όπως το ούζο ή το ρακί. Σερβίρεται με νερό, πάγο ή σόδα πριν το γεύμα και συνοδεύεται με διάφορα μεζεδάκια, καναπεδάκια και ξηρούς καρπούς.
arborio rice
riz arborio
Είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους ρυζιού στην Ιταλία χάρη στο σχήμα και τη σύστασή του. Οι σπόροι του είναι καλοσχηματισμένοι και στρογγυλοί. Όσο για τη σύστασή του, το υψηλό επίπεδο αμύλου που περιέχει το κάνει ιδιαίτερα κατάλληλο για ριζότο. Το όνομά του προέρχεται από την πόλη Arborio όπου και καλλιεργείται.
arrow-root
arrowroot des Antilles, marante
Είδος αλευριού από τη ρίζα τροπικού δέντρου. Έχει την ιδιότητα να «δένει» ένα ζωμό σε χαμηλότερη θερμοκρασία από ό,τι το αλεύρι, χωρίς να χρειαστεί να βράσει.
aspartame
aspartame
Μείγμα ασπαρταμικού οξέος και φενυλαλανίνης. Έχει τις ίδιες θερμίδες με τη ζάχαρη αλλά είναι 180 φορές πιο γλυκό. Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις δίαιτας αλλά δεν πρέπει να ζεσταίνεται γιατί χάνει τη γλυκαντική του ιδιότητα.
aspic*
aspic, gelatined salads
Σύνθετη παρασκευή από φορμαρισμένο ζελέ.
assiette
cold dish
Κρύο πιάτο με ποικιλία αλλαντικών, κρεάτων, ψαρικών ή λαχανικών, που σερβίρεται ως ορεκτικό.
au bleu
au bleu
Τεχνική μαγειρέματος που αναφέρεται συνήθως σε ψάρι και ιδιαίτερα πέστροφα. Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος είναι το ψάρι να είναι πολύ φρέσκο έως «ζωντανό».
Όροι 11 - 20 από 20