Γλωσσάρι

Όροι 11 - 20 από 20

anglaise

anglaise   
Το βράσιμο ενός υλικού σε νερό με αλάτι.

angostura

angostura rum   
Πικρό, κόκκινο υγρό με βάση το ρούμι και εκχύλισμα θαμνώδους φυτού, που χρησιμοποιείται ως αρωματικό σε ποτά και κοκτέιλ.

antipasto

starter    entrée

Τα ορεκτικά που σερβίρονται πρίν το κυρίως πιάτο.

apéritif

aperitif   
Ποτό που ανοίγει την όρεξη, όπως το ούζο ή το ρακί. Σερβίρεται με νερό, πάγο ή σόδα πριν το γεύμα και συνοδεύεται με διάφορα μεζεδάκια, καναπεδάκια και ξηρούς καρπούς.

arborio rice

riz arborio

Είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους ρυζιού στην Ιταλία χάρη στο σχήμα και τη σύστασή του. Οι σπόροι του είναι καλοσχηματισμένοι και στρογγυλοί. Όσο για τη σύστασή του, το υψηλό επίπεδο αμύλου που περιέχει το κάνει ιδιαίτερα κατάλληλο για ριζότο. Το όνομά του προέρχεται από την πόλη Arborio όπου και καλλιεργείται.

arrow-root

arrowroot des Antilles, marante

Είδος αλευριού από τη ρίζα τροπικού δέντρου. Έχει την ιδιότητα να «δένει» ένα ζωμό σε χαμηλότερη θερμοκρασία από ό,τι το αλεύρι, χωρίς να χρειαστεί να βράσει.

aspartame

aspartame   
Μείγμα ασπαρταμικού οξέος και φενυλαλανίνης. Έχει τις ίδιες θερμίδες με τη ζάχαρη αλλά είναι 180 φορές πιο γλυκό. Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις δίαιτας αλλά δεν πρέπει να ζεσταίνεται γιατί χάνει τη γλυκαντική του ιδιότητα.

aspic*

aspic, gelatined salads   
Σύνθετη παρασκευή από φορμαρισμένο ζελέ.

assiette

cold dish   
Κρύο πιάτο με ποικιλία αλλαντικών, κρεάτων, ψαρικών ή λαχανικών, που σερβίρεται ως ορεκτικό.

au bleu

au bleu   
Τεχνική μαγειρέματος που αναφέρεται συνήθως σε ψάρι και ιδιαίτερα πέστροφα. Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος είναι το ψάρι να είναι πολύ φρέσκο έως «ζωντανό».
Όροι 11 - 20 από 20
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε