Όροι 11 - 18 από 18
tartufo
truffle
truffe
Η τρούφα στα ιταλικά.
teriyaki sauce
sauce teriyaki
Σάλτσα φτιαγμένη με σόγια σος, σάκε, μέλι και τζίντζερ. Χρησιμοποιείται στη γιαπωνέζικη κουζίνα για το μαρινάρισμα των υλικών του γιακιτόρι.
terrine
terrine
Μακρόστενο πήλινο σκεύος που χρησιμοποιείται για την παρασκευή των πατέ. Με τον ίδιο όρο χαρακτηρίζονται και τα φαγητά που μαγειρεύονται σε αυτό.
tortillas
tortillas
Είναι λεπτές μεξικάνικες πίτες, τις οποίες οι μεξικανοί τις χρησιμοποιούν καθημερινά ως ψωμάκι. Φτιάχνονται κυρίως από καλαμποκάλευρο ή από απλό αλεύρι.
tournedos
tournedos
Χοντρές φέτες από την «καρδιά» του βοδινού φιλέτου. Γνωστό και ως «φιλέ μινιόν», μαγειρεύεται συνήθως σοτέ με βούτυρο.
tourner
tourne
Το ομοιόμορφο κόψιμο των λαχανικών ώστε να έχουν εμφανίσιμο σχήμα όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως γαρνιτούρα.
trinity
trinity
Ο όρος χαρακτηρίζει την κρέμα μπρυλέ που έχει φτιαχτεί χωρίς ζάχαρη, επινόηση των σπουδαστών του ομώνυμου κολεγίου του Κέιμπριτζ.
truffle
truffe
Άγριο αρωματικό μανιτάρι που φυτρώνει στις ρίζες βελανιδιάς και μαζεύεται με τη βοήθεια ειδικών σκύλων ή χοίρων. Για αυτόν το λόγο και η τιμή του είναι ιδιαίτερα υψηλή. Τα γνωστότερα είδη τρούφας είναι η μαύρη, με καλύτερη αυτή του γαλλικού Περιγκό και η άσπρη τρούφα, με γνωστότερη αυτή του Πιεμόντε της Ιταλίας. Χρησιμοποιείται σε εκλεκτά πιάτα της διεθνούς κουζίνας και φυσικά σε πολύ μικρή ποσότητα.
Όροι 11 - 18 από 18