Γλωσσάρι

Όροι 281 - 290 από 580

Μανιτάρι-Σαρκοσκύφη η κόκκινη

Το άγριο μανιτάρι με λατινική ονομασία Sarcoscypha coccinea, είναι φαγώσιμο, αλλά σκληρό, το χρώμα του παραμένει και μετά το μαγείρεμα, το συναντάμε από Νοέμβριο έως Μάιο, σε πεσμένους στο έδαφος κλώνους πλατύφυλλων.

Μανιτάρι-Σαρκόσφαιρα η εστεμμένη

Το άγριο μανιτάρι με λατινική ονομασία Sarcosphaera coronaria, είναι φαγώσιμο, αφού μαγειρευτεί, ωμό είναι τοξικό, το συναντάμε από Μάρτιο έως Ιούνιο, κυρίως σε δάση κωνοφόρων αλλά και πλατύφυλλων.

Μανιτάρι-Σπάραξη η σγουρή

Το άγριο μανιτάρι με λατινική ονομασία Sparassis crispa, είναι φαγώσιμο, νόστιμο και αρωματικό, του αποδίδονται και αντικαρκινικές ιδιότητες, το συναντάμε από Ιούλιο έως Δεκέμβριο, σε βάσεις κωνοφόρων.

Μανιτάρι-Στροφάρια η γανοπράσινη

Το άγριο μανιτάρι με λατινική ονομασία Strofaria aeruginosa, δεν είναι φαγώσιμο, το συναντάμε καλοκαίρι και φθινόπωρο, σε σάπιο ή θαμμένο ξύλο.

Μανιτάρι-Συριγγίσκη η ηπατική

Το άγριο μανιτάρι με λατινική ονομασία Fistulina hepatica, είναι φαγώσιμο, το συναντάμε καλοκαίρι και φθινόπωρο, σε βάσεις και ρίζες καστανιάς κυρίως και σπανιότερα δρυός.

Μανιτάρι-Ταπινίσκη η μαυροχνουδωτή

Το άγριο μανιτάρι με λατινική ονομασία Tapinella atromentosa , δεν είναι φαγώσιμο, το συναντάμε καλοκαίρι και φθινόπωρο, σε δάση κωνοφόρων και σπανιότερα πλατύφυλλων.

Μανιτάρι-Ταπινίσκη η πανοειδής

Το άγριο μανιτάρι με λατινική ονομασία Tapinella panuoides, δεν είναι φαγώσιμο, το συναντάμε σχεδόν όλο το χρόνο, συνήθως όμως καλοκαίρι και φθινόπωρο, σε νεκρό ξύλο κωνοφόρων και σπανιότερα πλατύφυλλων.

Μανιτάρι-Τερφέζια η αμμόβια

Το άγριο μανιτάρι με λατινική ονομασία Terfezia arenaria, είναι φαγώσιμο, το συναντάμε, όλο το χρόνο, κυρίως άνοιξη και καλοκαίρι, σε αμμώδη εδάφη, σε παράκτια μεσογειακά οικοσυστήματα.

Μανιτάρι-Τρεμίσκη η μεσεντερική

Το άγριο μανιτάρι με λατινική ονομασία Tremella mesenterica, είναι φαγώσιμο, αλλά ασήμαντο, το συναντάμε στις βροχερές περιόδους όλου του χρόνου, σε νεκρό ξύλο πλατύφυλλων και σπανιότερα κωνοφόρων.

Μανιτάρι-Τριχόλωμα ο μυομύκης

Το άγριο μανιτάρι με λατινική ονομασία Tricholoma myomyces, είναι φαγώσιμο, νόστιμο, το συναντάμε καλοκαίρι, φθινόπωρο και μερικές φορές άνοιξη, κάτω από κωνοφόρα δέντρα.
Όροι 281 - 290 από 580
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε