Φυσική χρωστική ύλη καφέ χρώματος, της μάζας και της επιφάνειας των τροφίμων. Λαμβάνεται αποκλειστικά με τη θέρμανση της ζάχαρης.
καραμπόλα-αβερρόη
carambolacarambole
Το τροπικό φρούτο με λατινική ονομασία Averrhoa carambola. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή ζελέδων, μαρμελάδων αλλά και φρέσκο σαν ντεκόρ σε διάφορα πιάτα λόγω του αστεροειδούς σχήματός του.
καράνδα
carandacaranda
Το τροπικό φρούτο του αειθαλούς θάμνου με λατινική ονομασία Carissa carandas. Έχει μέγεθος κερασιού, κόκκινο χρώμα και είναι πολύ αρωματικός. Τρώγεται νωπός ή ως μαρμελάδα.
καράσσιος
crucian carpcarassin, carache
Το ψάρι των γλυκών νερών με λατινική ονομασία Carassius carassius.
καρβέλι
loafmiche, pain
Ψωμί παραδοσιακό με στρογγυλό σχήμα.
καρβοξυμεθυλοκυτταρίνη-Ε466
carboxymethylcellulosecarboxyméthylcellulose
Σταθεροποιητής και πυκνωτικό μέσο. Με την προσθήκη αυτής της ουσίας σε αμυλούχα προϊόντα, σε αναλογία 0.5%, είναι δυνατή η μείωση της περιεκτικότητας των τελευταίων σε άμυλο μέχρι 50%. Χρησιμοποιείται επίσης στην παραγωγή παγωτών και άλλων ειδών ζαχαροπλαστικής.
καρδαμίνη
cuckooflower, cardaminecardamine de prés
To πολυετές μικρό φυτό με λατινική ονομασία Cardamine pratensis, που έχει γεύση παρόμοια με το κάρδαμο και τρώγεται ως σαλατικό.
κάρδαμο
garden-cresscresson alénois
To φυτό της οικογένειας των Σταυρανθών Lepidium sativum. Χρησιμοποιείται ως σαλατικό και ως άρτυμα.
καρδάμωμο
cardamomcardamome de Malabar
Ο καρπός και τα σπέρματα του φυτού με λατινική ονομασία Elettaria cardamomum var. minuscula, τα οποία χρησιμοποιούνται ως άρτυμα.
καρδάμωμο Βεγγάλης
bengal cardamomcardamome du Bengale
Ο καρπός και τα σπέρματα του φυτού με λατινική ονομασία Amomum aromaticum τα οποία χρησιμοποιούνται ως άρτυμα.