Κουζίνες του κόσμου
Ταϊλανδέζικη κουζίνα
H Ταϊλανδέζικη κουζίνα είναι ένα μίγμα πληθωρικής και συνάμα εκλεπτυσμένης μαγειρικής. Ένα ανακάτεμα πολύχρωμων υλικών και αναπάντεχων γευστικών συνδυασμών που οδηγεί ακόμα και τους πιο μυημένους σε συναρπαστικές γαστρονομικές εμπειρίες. Ζουμερά και γεμάτα πικάντικη γλυκύτητα εδέσματα με την φινετσάτη γεύση του λεμονιού, εναλλάσσονται με φλογερά πιάτα αρτυμένα με περίτεχνες σάλτσες ...
Λιβανέζικη κουζίνα
Η λιβανέζικη κουζίνα, ως γνήσια εκπρόσωπος της μεσανατολίτικης γαστρονομικής κουλτούρας, είναι μια κουζίνα με «πλούσιες» γεύσεις και πιάτα όπου πρωταγωνιστούν τα λαχανικά και τα όσπρια. Ιδιαίτερα πιάτα, την βελούδινη κρεμώδη σαλάτα που φτιάχνεται από μελιτζάνα και ταχίνι ή τα διάσημα falafel, από σπασμένα ρεβίθια αναμεμειγμένα με μυρωδικά, καθώς και το tabbouleh, ...
Ποντιακή κουζίνα
Τσιγεροσαρμάδες
Ο τσιγεροσαρμάς, στην κυριολεξία σημαίνει ντολμάς με εντόσθια (τζιγέρια ή τζιέρια) και είναι μια εξαιρετική λιχουδιά. Η γέμιση ενός τσιγεροσαρμά περιέχει κυρίως ρύζι και συκώτι εξωτερικά μοιάζει και με μεγάλο κεφτέ. Η ιδιαιτερότητά αυτών των ντολμάδων είναι ότι τυλίγονται σε αρνίσια ή κατσικίσια μπόλια (λέγεται και «σκέπη»), δηλαδή ...
Σαρακοστιανά πιάτα
Την περίοδο της νηστείας υπάρχουν συγκεκριμένα φαγητά και είδη τροφών που μπορούμε να τρώμε. Όπως θα έχεις διαπιστώσει, αν νηστεύεις μέχρι στιγμής, η αποχή από όλα τα εδέσματα που απαγορεύεται να αγγίξεις είναι δύσκολη. Άλλωστε, το ότι νηστεύεις δε συνεπάγεται απαραιτήτως ότι δε μπορείς να φας ένα νόστιμο φαγητό, καθώς υπάρχουν πολλά νηστίσιμα και ...
Ιαπωνική κουζίνα.
Η Ιαπωνική κουζίνα έχει τις ρίζες της από τη Νεολιθική εποχή. Η βάση της είναι το ρύζι και το ψάρι. Πριν από κάτι αιώνες μάλιστα θεωρούνταν μεγάλο ταμπού το να τρώει κάποιος κρέας. Βέβαια, στην αρχή της σύγχρονης περιόδου το κόκκινο κρέας κατάφερε τελικά να μπει στη νοοτροπία των ντόπιων. Η Ιαπωνία ...
4 Παραδοσιακά πιάτα της Ισπανικής κουζίνας.
Το ισπανικό φαγητό αναγνωρίζεται συχνά ως μια από τις καλύτερες κουζίνες στον κόσμο η Φιλοσοφία της ισπανικής κουζίνας βασίζεται στην παραδοσιακή σπιτική κουζίνα των Ισπανών. Είναι η απλή αγροτική κουζίνα που τα κύρια συστατικά της είναι το κρεμμύδι, το σκόρδο, η ντομάτα, η κόκκινη καυτερή πιπεριά, κάποια μπαχαρικά και αρωματικά βότανα ...
τα 3 χαρακτηριστικά πιάτα της αυστριακής κουζίνας
Sachertorte (Ζαχερτόρτε)
Η Ζαχερτόρτε είναι το πιο διάσημο γλυκό της Αυστρίας αυτό το γλύκο που είναι κάτι ανάμεσα σε κέικ και τούρτα που αποτελείται από λεπτές στρώσεις μαρμελάδας βερίκοκο και γαρνίρεται με γλάσο σοκολάτας είναι η signature δημιουργία του διάσημου Sacher Hotel που αποτελεί θεσμό στην πρώην αυτοκρατορική πόλη. ...
Τα 5 top χαρακτηριστικά πιάτα της αργεντίνικης κουζίνας!
Asado
Το Asado είναι ο όρος που περιγράφει τα απολαυστικά ψητά κρέατα της Αργεντινής. Ως γνωστόν, οι ψητές αργεντίνικες μπριζόλες είναι ιδιαίτερα γευστικές αυτό είναι το εθνικό πιάτο της χώρας αφού προέρχεται από τους gauchos. Θα βρείτε βοδινό, χοιρινό, παϊδάκια και λουκάνικα στη φωτιά, ενώ στην Παταγονία θα συναντήσετε ...
Τα 10 πιο χαρακτηριστικά πιάτα της βραζιλιάνικης κουζίνας
Feijoada
Η Feijorda θεωρείται από πολλούς ως το εθνικό πιάτο της Βραζιλίας. Ουσιαστικά πρόκειται για μαύρα φασόλια κατσαρόλας, μαγειρεμένα με διαφορετικά είδη κρέατος και λουκάνικα. Είναι πικάντικο πιάτο και θα το βρείτε σε πολλά εστιατόρια στην χώρα. Πολλά από αυτά μάλιστα, προσφέρουν μόνο Feijorda ή άλλα αφιερώνουν μια ημέρα ...