Γλωσσάρι

Όροι 111 - 120 από 239

σιτάρι μαλακό

σιτάρι μαλακό
soft wheat    blé tendre

Ο δημητριακός καρπός του φυτού με λατινική ονομασία Triticum sativum. Χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή αλεύρου αρτοποιίας.

σιτάρι σκληρό

σιτάρι σκληρό
hard wheat    blé dur

Ο δημητριακός καρπός του φυτού με λατινική ονομασία Triticum durum. Είναι το πλέον κατάλληλο για την παραγωγή ζυμαρικών.

σιτέλαιο-έλαιο φύτρων σίτου

σιτέλαιο-έλαιο φύτρων σίτου
wheat germ oil    huile des germes de blé

Εξάγεται από τα φύτρα του σιταριού, έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε από οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο και ως μαγειρικό λάδι έχει πολύ έντονο αρώμα, είναι πολύ ακριβό και εύκολα αλλοιώσιμο.

σιφερίνι ριγωτά+

σιφερίνι ριγωτά+
Είδος ζυμαρικού.

σκαθάρι

σκαθάρι
black bream    griset

Το ψάρι με λατινική ονομασία Cantharus lineatus. To μήκος του φτάνει τα 50 εκατοστά και έχει λευκή και εύγευστη σάρκα.

σκαλίδρα

σκαλίδρα
sandpiper    bécasseau

Το πτηνό με λατινική ονομασία Calidris sp.

Σκαμόρτσα - Scamorza

Σκαμόρτσα  -  Scamorza
Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2-10 μέρες, το μέγεθός του ποικίλει, έχει 200-500 γρ. βάρος και έχει σχήμα μεγάλου αχλαδιού. Σερβίρεται με λευκό ξηρό ή αφρίζων κρασί.

Σκαμόρτσα αφουμικάτα - Scamorza affumicata

Ο τύπος του τυριού είναι καπνιστό, με προέλευση την Ιταλία και παράγεται από αγελαδινό γάλα. Σερβίρεται λιωμένο σε ψητό κρέας.

Σκαμόρτσα καλαμπρέζε - Scamorza Calabrese

Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα και το βάρος του είναι 250-800 γραμμάρια.

σκάρος

σκάρος
parrot fish    scare (de Grèce)

Το ψάρι με λατινική ονομασία Euscarus cretensis. Το μήκος του φτάνει τα 50 εκατοστά και θεωρείται εύγευστο.
Όροι 111 - 120 από 239
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε