Γλωσσάρι

efemer**

Παρασκεύασμα με τριμμένη παρμεζάνα, αυγά και αλεύρι που χρησιμοποιείται για γαρνιτούρα σε κονσομέ.

en cocotte

en cocotte, shirr   
Τεχνική ψησίματος ενός υλικού στο φούρνο αφού πρώτα σοταριστεί και πάρει χρώμα σε τηγάνι με βούτυρο.

entrecote

entrecote steak   
Λεπτή φέτα από το βοδινό κόντρα φιλέτο. Γίνεται ψητή στη σχάρα ή σοτέ με βούτυρο.

escabèche

escabeche   
Ισπανική σπεσιαλιτέ με ψάρι. Αφού πρώτα το ψάρι τηγανιστεί, φτιάχνεται σάλτσα με ξύδι στο ίδιο λάδι και μαρινάρεται μέσα σ' αυτήν για μία μέρα πριν σερβιριστεί.

escalope

escallope   
Φέτα από το μοσχαρίσιο φιλέτο ή το καρέ. Επίσης με τον ίδιο όρο χαρακτηρίζονται οι λεπτές φέτες κάποιου υλικού.

espagnole sauce

sauce espagnole

Βασική σάλτσα της επαγγελματικής κουζίνας φτιαγμένη με σκούρο ρου και σκούρο φον. Αρωματίζεται με φρέσκια ντομάτα, μανιτάρια και μιρεπουά.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε