Γλωσσάρι

Όροι 1 - 10 από 20

a la carte

a la carte
α λα κάρτ    a la carte   
Με τον όρο αυτό χαρακτηρίζεται το μενού του οποίου τα προσφερόμενα φαγητά είναι γραμμένα σε κατάλογο και καθένα έχει τη δική του τιμή, δηλαδή ο πελάτης έχει την ευχέρεια της επιλογής. Ο αντίθετος όρος είναι table d' hote (ταμπλ ντ' οτ).

achar

achar

Ορεκτικό με ψιλοκομμένα λαχανικά σε ξύδι και μουστάρδα. Πωλείται στο εμπόριο.

aiguillette

strip of breast   
Μακρόστενες λωρίδες από φιλέτο κρέατος.

aioli sauce

aioli sauce   
Σάλτσα με κρόκο αυγού, λάδι και λιωμένο σκόρδο. Φτιάχνεται όπως η μαγιονέζα και συνοδεύει συνήθως βραστό ψάρι.

al dente

al dente
al dente   
Ιταλικός όρος για ζυμαρικά και λαχανικά βρασμένα έτσι ώστε να παραμένουν σκληρά.

alaska

alasque

Όρος ζαχαροπλαστικής που δηλώνει ένα είδος επιδορπίου με κέικ καλυμμένο με παγωτό και κατόπιν με μαρέγκα που την τελευταία στιγμή, προτού σερβιριστεί, «παίρνει χρώμα» σε δυνατό φούρνο χωρίς να λιώσει το παγωτό.

alcoholic strength

volume d' alcool

Ένδειξη του αλκοολομέτρου (Gay-Lussac), η οποία εκφράζει την κατ' όγκο περιεκτικότητα ενός ποτού σε αιθυλική αλκοόλη.

alfalfa

luzerne

Λεπτά και γευστικά βλαστάρια που τρώγονται ωμά και χρησιμοποιούνται σε σαλάτες, σάντουιτς, ορεκτικά και ομελέτες.

allemande

german sauce   
Βασική σάλτσα της επαγγελματικής κουζίνας που φτιάχνεται με σάλτσα βελουτέ αφού «δεθεί» με κρόκους αυγών.

anchoϊande

anchoϊande   
Κρύα σάλτσα-ντιπ, φτιαγμένη με πουρέ από φιλέτο αντζούγιας, λάδι και λιωμένο σκόρδο.
Όροι 1 - 10 από 20
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε