Γλωσσάρι

Όροι 1 - 10 από 20

galantine

galantine   
Ρολό από κρέας πουλερικού, ξεκοκαλισμένο και τυλιγμένο στην ίδια του την πέτσα. Το ρολό τυλίγεται σφιχτά σε πετσέτα για να βράσει. Όταν κρυώσει «γυαλίζεται» με ζελέ και γαρνίρεται ανάλογα.

galette

galette   
Μικρά μπισκότα βουτύρου, συνήθως στρογγυλού σχήματος, αρωματισμένα με διάφορα υλικά ή επικαλυμμένα με σοκολάτα. Με τον ίδιο όρο υπάρχει και ζύμη παρόμοια με αυτή της σφολιάτας.

garam masala

garam masala

Μείγμα με καρυκεύματα και αρωματικά χόρτα που χρησιμοποιείται σε ινδικές συνταγές.

gastrotechny

gastrotechnie

Όρος που καλύπτει την τεχνική πλευρά της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής, τα φαινόμενα δηλαδή, χημικά ή φυσικά που εξηγούν την μετατροπή και τις νέες ιδότητες των πρώτων υλών.

gateau Saint Honoré

st. Honoré cake   
Παραδοσιακό γαλλικό γλυκό με βάση ζύμη σφολιάτας, ζύμη για σου, κρέμα σιμττούστ και γαρνιτούρα με μικρά σουδάκια.

gayettes

gayettes   
Ορεκτικό φτιαγμένο με ψιλοκομμένο χοιρινό συκώτι τυλιγμένο σε μπόλια. Ψήνεται στο φούρνο και σερβίρεται κρύο.

gazpacho

gazpacho

Κρύα σούπα με λαχανικά και πουρέ ντομάτας. Αρωματίζεται με ξύδι και ελαιόλαδο. Συνοδεύεται με κρουτόν.

gelato

ice cream    crème glacié

Η ιταλική λέξη για το παγωτό.

génoise

génoise   
Ζύμη ζαχαροπλαστικής που χρησιμεύει ως βάση για τάρτες ζιλιέν.

ginger

gingembre

Γνωστό στην Ελλάδα σαν πιπερόριζα. Το τζίντζερ έχει πολλές εφαρμογές στη μαγειρική, ιδιαίτερα στην ασιατική κουζίνα, αλλά και στη ζαχαροπλαστική όπου χρησιμοποιείται σε σκόνη για την παρασκευή μαρμελάδας, κομπόστας, κέικ και μπισκότων.
Όροι 1 - 10 από 20
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε