Γλωσσάρι

Όροι 1 - 10 από 26

falafel

falafel

Κεφτέδες αραβικής προέλευσης, φτιαγμένοι με πουρέ ρεβυθιού. Σερβίρονται ως ορεκτικό και συνοδεύονται με σάλτσα φτιαγμένη με ταχίνι ή γιαούρτι.

farce

filling   
Ο γαλλικός όρος για την ελληνική «γέμιση».

farfale

farfale

Ιταλικό ζυμαρικό σε σχήμα μικρού φιόγκου.

farmhouse Cheddar

cheddar farmhouse

Το τσένταρ της αγροικίας παράγεται κατά παράδοση σε μικρές ποσότητες και ωριμάζει για 14 μήνες τουλάχιστον.

fenalar

fenalar

Kαπνιστό αρνίσιο κρέας, αλατισμένο και αποξηραμένο στον αέρα, νορβηγικής προέλευσης.

fettuccine

fettuccine

Ζυμαρικό που μοιάζει με τις χυλοπίτες και είναι φτιαγμένο με αυγά.

feuilletage

puff pastry   
Βασική ζύμη που χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική και στη μαγειρική με πολλές εφαρμογές. Η διαδικασία παρασκευής της είναι πολύπλοκη και χρονοβόρα, γι' αυτό είναι προτιμότερο να την προμηθευόμαστε έτοιμη. Έτσι λέγεται στα γαλλικά η σφολιάτα.

finnan haddock

haddock de findon, finnan haddie

Ο βακαλάος αυτός μετά την αφαίρεση της κεφαλής και των σπλάχνων αλατίζεται σε άλμη και καπνίζεται σε χαμηλή θερμοκρασία.

fish balls

boulette de poisson

Κροκέτες φτιαγμένες από βρασμένο ψαχνό παστού βακαλάου και πουρέ πατάτας. Πανάρονται με γαλέτα και τηγανίζονται με βούτυρο. Σερβίρονται με σάλτσα ντομάτας.

flageolet beans

flageolets

Ξερά φασόλια με ελαφρύ πράσινο χρώμα και λεπτή γεύση. Είναι πολύ δημοφιλή στη γαλλική κουζίνα. Στο εμπόριο κυκλοφορούν και σε κονσέρβα.
Όροι 1 - 10 από 26
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε