Γλωσσάρι

Όροι 1 - 10 από 75

Ε100-κουρκουμίνη

Ε100-κουρκουμίνη
curcumin    curcumine

Φυσική χρωστική ύλη με χρώμα κίτρινο η οποία χρησιμοποιείται για το χρωματισμό της μάζας και της επιφάνειας των τροφίμων, γαλακτοκομικών προϊόντων, αλλαντικών, ποτών, μουστάρδας, κ.ά. Εξάγεται από τα ριζώματα του φυτού με λατινική ονομασία Curcuma longa.

Ε102-ταρτραζίνη

Ε102-ταρτραζίνη
tartrazine    tartrazine

Συνθετική χρωστική ύλη κίτρινου χρώματος της μάζας και της επιφάνειας των τροφίμων.

Ε104-κίτρινο κινολίνης

Ε104-κίτρινο κινολίνης
quinolin yellow    jaune de quinoléine

Συνθετική χρωστική ύλη με χρώμα κίτρινο που χρησιμοποιείται, για το χρωματισμό της μάζας και της επιφάνειας των τροφίμων γλυκών, σιροπιών, ποτών, παγωτών, επιδερμίδας τυριών, κ.ά.

Ε120-κοχενίλλη

Ε120-κοχενίλλη
cochineal    cochenille

Φυσική χρωστική ύλη ερυθρού χρώματος της μάζας και της επιφάνειας των τροφίμων (ποτών, προϊόντων ζαχαροπλαστικής κ.ά.). Λαμβάνεται με εκχύλιση αποξηραμένων εντόμων του είδους κοχενίλλη με λατινική ονομασία coccus cacti.

Ε132-ινδικοτίνη

Ε132-ινδικοτίνη
indigotin    indigotine

Συνθετική χρωστική ύλη (χρώματος γαλάζιου) της μάζας και της επιφάνειας των τροφίμων.

Ε140-χλωροφύλλες

Ε140-χλωροφύλλες
chlorophylls    chlorophylles

Φυσικές χρωστικές ύλες πράσινου χρώματος της μάζας και της επιφάνειας των τροφίμων.

Ε150-καραμελόχρωμα

Ε150-καραμελόχρωμα
caramel    caramel

Φυσική χρωστική ύλη καφέ χρώματος, της μάζας και της επιφάνειας των τροφίμων. Λαμβάνεται αποκλειστικά με τη θέρμανση της ζάχαρης.

Ε160c-καψανθίνη πάπρικα

Ε160c-καψανθίνη πάπρικα
capsanthein    capsanthéine

Φυσική χρωστική ύλη της μάζας και της επιφάνειας των τροφίμων. Έχει κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα και εξάγεται από την πάπρικα.

Ε161a-φλαβοξανθίνη

flavoxanthein    flavoxanthine

Φυσική χρωστική ύλη κίτρινου χρώματος της μάζας και της επιφάνειας των τροφίμων.

Ε161d-ρουμπιξανθίνη

rubixanthein    rubixanthine

Φυσική χρωστική ύλη της μάζας και της επιφάνειας των τροφίμων.
Όροι 1 - 10 από 75
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε