Γλωσσάρι

kefir

kefir

Ξινόγαλο ζυμωμένο με ειδικό μύκητα, ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ανατολική Ευρώπη, στη Ρωσία και στη Μέση Ανατολή. Σερβίρεται παγωμένο με φύλλα μέντας ή πάνω σε φρέσκα φρούτα.

kirsch

kirsch

Λικέρ κεράσι. Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική για να δώσει άρωμα σε κρέμες, μους και σουφλέ.

kombu

kombu

Το kombu είναι ένα είδος φυκιού πλούσιο σε ιώδιο με σκούρο, πράσινο, χρώμα. Χρησιμοποιείται σε σούπες miso, σε λαχανικά και σαλάτες.

krapfen

krapfen

Ημίγλυκο τσουρέκι, γεμιστό με διάφορα είδη μαρμελάδας. Σερβίρεται με τσάι ή καφέ.

kugelhopf

kugelhopf

Είδος κέικ που μοιάζει με το τσουρέκι και περιέχει ξανθή σταφίδα και καρύδια.

kumquat

kumquat

Μικρό εσπεριδοειδές σε μέγεθος ελιάς που μοιάζει με μικρό πορτοκάλι. Τρώγεται ωμό ή γλυκό του κουταλιού. Στην Ελλάδα είναι γνωστό από το ομώνυμο λικέρ που παράγεται στην Κέρκυρα.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε