Γλωσσάρι

Όροι 1 - 10 από 73

cabernet franc*

cabernet franc*
cabernet franc vine   
Το cabernet franc είναι από τις σημαντικότερες μαύρες ποικιλίες σταφυλιών παγκοσμίως. Προορίζεται κυρίως για ανάμειξη με τις ποικιλίες cabernet sauvignon και merlot, μπορεί όμως να οινοποιηθεί και μόνο του. Το κρασί που παράγει είναι πιο ελαφρύ γευστικά από το cabernet sauvignon, έχει ένα απαλό κόκκινο χρώμα και ένα ελαφρύ πιπεράτο άρωμα.

cabernet sauvignon*

cabernet sauvignon*
cabernet sauvignon vine   
Μία από τις πιο αναγνωριμένες ευρέως κόκκινες ποικιλίες σταφυλιών κρασιού. Η δημοτικότητα της ποικιλίας συχνά αποδίδεται στην ευκολία της καλλιέργιας, γι' αυτό και το συναντάμε παντού. Τα σταφύλια αυτής της ποικιλίας έχουν χοντρή φλούδα, συνεπώς είναι πολύ ανθεκτικά. Το cabernet sauvignon έχει ισχυρές τανίνες, γι' αυτό συχνά αναμειγνύεται με άλλες ποικιλίες όπως η merlot. Tο Cabernet μόνο του δίνει σκληρά και δυνατά κρασιά.

Caciocavallo Podolico

Caciocavallo Podolico
Ο τύπος του τυριού είναι σκληρό, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί από 1 μήνα έως 1 χρόνο, το μέγεθός του είναι 15 εκατοστά διάμετρο, 2-3 κιλά βάρος και είναι σφαιρικό ή οβάλ. Σερβίρεται μόνο του με ελαιόλαδο.

caciocavallo*

caciocavallo*
caciocavallo cheese   
Ημίσκληρο τυρί το οποίο παράγεται στη νότια Ιταλία, έχει όμως πολλές τοπικές ποικιλίες. Παρασκευάζεται από πρόβειο, κατσικίσιο, αγελαδινό ή γάλα βουβαλιού και μπορεί να καπνιστεί. Τις πρώτες 30 μέρες ωρίμανσής του έχει γλυκιά γεύση και βουτυρώδη υφή. Μετά τις 90 μέρες η γεύση του γίνεται καυτερή.

caesar salad *

salade César

Σαλάτα με φύλλα από γαλλικό μαρούλι, φιλέτα αντζούγιας, κρουτόν αρωματισμένα με σκόρδο, τριμμένη παρμεζάνα και βινεγκρέτ μαγιονέζα.

canapé

canapé   
Λεπτές φέτες ψωμιού κομμένες σε διάφορα σχήματα με κουπάτ, αλειμμένες με βούτυρο και γαρνιρισμένες με διάφορα υλικά. Σερβίρονται ως ορεκτικό.

cannele

cinnamon   
Κόψιμο ενός λαχανικού με ειδικό εργαλείο σχηματίζοντας ραβδώσεις.

cannelloni

cannelloni

Μεγάλα στρογγυλά ζυμαρικά που μοιάζουν με σωλήνα. Αφού βράσουν, γεμίζονται με κιμά και ψήνονται στο φούρνο.

cantaloupe

rockmelon   
Ποικιλία πεπονιού που ευδοκιμεί κυρίως στην Αμερική. Σερβίρεται σαν ορεκτικό πάνω σε θρυμματισμένο πάγο.

capon

chapon

Μικρό αρσενικό κοτοπουλάκι, ευνουχισμένο σε μικρή ηλικία και θρεμμένο με καλαμπόκι μέχρι να παχύνει αρκετά. Το κρέας του είναι αρκετά ζουμερό και εύγευστο λόγω του λίπους που έχει.
Όροι 1 - 10 από 73
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε