Γλωσσάρι

Όροι 41 - 50 από 53

ντιταλίνι ριγωτά+

ντιταλίνι ριγωτά+
Είδος ζυμαρικού.

Ντοβίλ

Ντοβίλ
Deauville

Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 7 εβδομάδες και το μέγεθός του είναι 12 εκατοστά διάμετρο, 4 εκατοστά ύψος, 225 γρ. βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με μηλόκρασο και μαρμελάδα μήλου.

ντομάτα

ντομάτα
tomato    tomate

Το λαχανικό του φυτού με λατινική ονομασία Lycopersicon esculentum. Χρησιμοποιείται ευρέως ως νωπή σαλάτα, ως χυμός και ως σάλτσα σε πολλά φαγητά.

ντομάτα εγκυτιωμένη

ντομάτα εγκυτιωμένη
canned tomato    tomates en conserve

Ντομάτα κονσερβοποιημένη. Παράγεται από κατάλληλες ποικιλίες ντομάτας με μικρούς, ανθεκτικούς, σαρκώδεις και έντονου ερυθρού χρώματος καρπούς.

ντοματάκι Μεξικού

ντοματάκι Μεξικού
strawberry tomato, Mexican tomato    alkékenge du Pérou, coqueret du Pérou

Το τροπικό φρούτο του φυτού με λατινική ονομασία Physalis edulis. Με μεγέθος κερασιού οι αρωματικοί καρποί του χρησιμοποιούνται για την παρασκευή μαρμελάδας και κομπόστας.

ντοματάκια Κρήτης

ντοματάκια Κρήτης
small tomatoes of Crete    petites tomates de Crète

Μικρά ντοματάκια που πωλούνται συνήθως σε τσαμπιά, έχουν γλυκιά γεύση και σφιχτή, τραγανή σάρκα. Υπέροχα σε σαλάτες αλλά και σε πίτες του καλοκαιριού.

ντοματοπελτές

ντοματοπελτές
concentrated tomato paste    pâte de tomate concentrée

To προϊόν της συμπύκνωσης ντοματοχυμού, το οποίο περιέχει στερεά συστατικά χυμού ντομάτας σε ποσοστό τουλάχιστον 40%.

ντοματοπολτός

ντοματοπολτός
tomato paste    pâte de tomate

Ο συμπυκνωμένος ντοματοχυμός, του οποίου η περιεκτικότητα σε στερεά συστατικά χυμού ντομάτας είναι μεγαλύτερη από 24%. Στη χώρα μας διακρίνονται δύο τύποι με περιεκτικότητα αντίστοιχα σε στερεά συστατικά τουλάχιστον 28% και 36%.

ντοματοχυμός

ντοματοχυμός
tomato juice    jus de tomate

Ο φυσικός χυμός ώριμων καρπών της ντομάτας χωρίς φλούδες και σπόρους. Πρέπει να περιέχει στερεά συστατικά, προερχόμενα από τους καρπούς σε ποσοστό από 3% μέχρι 6%.

Ντομπιάκο - Dobbiaco

Ντομπιάκο  -  Dobbiaco
Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 3-5 μήνες και το μέγεθός του είναι 10 εκατοστά πλάτος, 40 εκατοστά μήκος, 10 εκατοστά ύψος, 5 κιλά βάρος και είναι τετράγωνο μακρόστενο. Σερβίρεται με πολέντα και κρασί με έντονο άρωμα.
Όροι 41 - 50 από 53
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε