1
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι τον τσαγιού νερό λάδι (τόσο όσο να σκεπαστεί η επιφάνεια τον νερού)
- λίγες σταγόνες ξίδι
- 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι μαλακό
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- λίγο αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου
Εκτέλεση
Τοποθετούμε το νερό σε μια λεκάνη με ευρύ στόμιο. Προσθέτουμε τόσο λάδι όσο να δημιουργηθεί μια ελαφριά στρώση στην επιφάνεια του νερού, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Η ζύμη πρέπει να γίνει αρκετά σφιχτή γι' αυτό, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλεύρι μαλακό και λίγο νερό και συνεχίζουμε να την δουλεύουμε μέχρι να αποκτήσει την πηκτικότητα που θέλουμε. Στη συνέχεια την σκεπάζουμε με ένα πιάτο και την αφήνουμε για μισή ώρα πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Ανοίγουμε τη ζύμη σε 5 μέτρια φύλλα ή σε 4 μεγάλα.