8
ΑΤΟΜΑ
45'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
05'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 400 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 400 γρ. αλεύρι
- 360 γρ. αυγά
- 10 γρ. αλάτι
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 4 γρ. παντζάρι σε σκόνη
Για τη γέμιση
- 200 γρ καπνιστό τυρί
- 200 γρ. κρέμα τυριού
- 200 γρ. γκούντα τριμμένη
- 100 γρ. κεφαλογραβιέρα
- 120 γρ. αυγά (2 αυγά)
- 1 γρ. πιπέρι τριμμένο
για τη σάλτσα
- κρέμα γάλακτος
- παρμεζάνα τριμμένη
- σκόρδο λιωμένο
- αλάτι
- πιπέρι λευκό
Εκτέλεση
- Ανακάτεψε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, το παντζάρι και το αλάτι
- Σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας γύρισε το μείγμα και κάνε μια λακουβίτσα στη μέση και πρόσθεσε τα αυγά χτυπημένα και το λάδι
- Ζύμωσε με τα χέρια σου για 10 περίπου λεπτά να γίνει μία ομοιόμορφή ζύμη. Πασπάλισε με λίγο σιμιγδάλι ακόμη για να μην κολλάει η ζύμη και τύλιξε σε πλαστική μεμβράνη
- Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
- Άνοιξε σε φύλλο και κόψε σε σχήμα καρδίας. Μια μηχανή ζυμαρικών θα σε βοηθήσει αρκετά.
- Για τη γέμιση ανακατέυουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη μάζα.
- Βάζουμε το ένα φύλλο σε σχήμα καρδιάς από κάτω, τη γέμιση και από πάνω κλείνουμε με ένα ακόμη φύλλο αφού το κολλίσουμε με λίγο χτυπημένο αυγό και αραιωμένο με νερό.
- Βάλε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσουν για 5-6 λεπτά (ανάλογα πάντα με το πάχος τους)
- Στράγγιξε και σέρβιρε με την αγαπημένη σου σος, ή αυτή που σας προτείνουμε βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα τηγάνι μέχρι να δέσει η σάλτσα και από επάνω βάζουμε τα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα.