

-2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 4-5 παντζάρια
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 λεμόνι, το χυμό
- 3 πρέζες μαϊντανό
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα παντζάρια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Μόλις βράσουν, τα ξεφλουδίζουμε όσο είναι ακόμα ζεστά και τα κόβουμε σε φέτες. Τα στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με βούτυρο και λεμόνι κάθε στρώση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15 λεπτά. Περιχύνουμε τα παντζάρια με το ζωμό τους, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα σερβίρουμε ζεστά.