Συστατικά
Για το ζελέ:
Ροδάκινο
- 400 γρ. χυμός φρέσκου ροδάκινου
- 40 γρ. νερό
- 40 γρ. ζάχαρη
- 3 φύλλα ζελατίνας (15 γρ.)
- λίγο φρέσκο δενδρολίβανο
Πεπόνι
- 300 γρ. χυμός πεπονιού
- 20 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. νερό
- 2 φύλλα ζελατίνας (10 γρ.)
- λίγα φύλλα φρέσκιας μέντας
Καρπούζι
- 400 γρ. χυμός από καρπούζι
- 40 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. νερό
- 3 φύλλα ζελατίνας (15 γρ.)
- λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
Για την κρέμα γιαουρτιού:
- 1200 γρ. γιαούρτι σακούλας
- 120 γρ. μέλι
- 4 φύλλα ζελατίνας (20 γρ.)
Εκτέλεση
Για την παρασκευή του ζελέ:
Βράζουμε για μισό λεπτό τη ζάχαρη με το νερό. Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό και τα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά με ελάχιστο από το χυμό του φρούτου που θα χρησιμοποιήσουμε. Το αδειάζουμε στον υπόλοιπο χυμό μαζί με το σιρόπι και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε φόρμες της αρεσκείας μας, αφήνοντας κάποιο κενό για την κρέμα γιαουρτιού.
Για την παρασκευή της κρέμας γιαουρτιού:
Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό και τα λιώνουμε με λίγο ζεστό. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και ρίχνουμε ελάχιστο από αυτό μέσα στη λιωμένη ζελατίνα. Ανακατεύουμε και το αδειάζουμε στο υπόλοιπο γιαούρτι. Γεμίζουμε τις φόρμες στις οποίες έχουμε ήδη βάλει το χυμό του φρούτου που έχει παγώσει. Αφήνουμε να κρυώσει αρκετή ώρα και ξεφορμάρουμε με ζεστό νερό.