0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 μπουκάλι κρασί Vinsanto
- 3 φύλλα ζελατίνας (15 γρ.)
- λίγες ρόγες από λευκό σταφύλι
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 2 φύλλα χρυσού
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα αδειάζουμε το κρασί και το ξύσμα λεμονιού. Μόλις πάρουν βράση, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Αφήνουμε να κρυώσει και μόλις αρχίσει να πήζει, κολλάμε στην επιφάνεια του ζελέ τα φύλλα χρυσού. Ανακατεύουμε έτσι ώστε το φύλλο χρυσού να διασπαστεί σε μικρά κομμάτια και να πάει παντού. Γεμίζουμε ψηλά ποτήρια σαμπάνιας και τοποθετούμε σε κάθε ένα από αυτά μία με δύο ρόγες σταφύλι.