0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό ρόδια καθαρισμένα
- 750 γρ. μαυροδάφνη
- 100 γρ. ζάχαρη
- 5 φύλλα ζελατίνας
- 2 ξυλαράκια κανέλας
- 1 κλωναράκι βανίλια
Εκτέλεση
Βάζουμε στη φωτιά την μαυροδάφνη, την ζάχαρη, την κανέλα, το κλωναράκι βανίλιας κομμένο κάθετα και μόλις αρχίσουν να βράζουν, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας, αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει αρκετά ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μία κουτάλα, όχι με σύρμα γιατί δημιουργεί αφρούς. Όταν αρχίζει να πήζει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και τα ξυλάκια κανέλας και προσθέτουμε τα ρόδια. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε σε μία φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ή 4 ώρες και το σερβίρουμε, βγάζοντάς το από τη φόρμα, αφού τη βουτήξουμε σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα.