0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 180 γρ. αμύγδαλα λευκά, αποφλοιωμένα
- 100 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
- 2 σταγόνες πικραμύγδαλο, προαιρετικά
- 80 γρ. ζάχαρη
- 600 γρ. νερό
- 300 γρ. νερό
- 3 φύλλα ζελατίνας
- 150 γρ. γάλα
- αμύγδαλα λευκά για διακόσμηση
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα με το ρύζι προσθέτοντας σιγά-σιγά τα 600 γρ. νερό. Βάζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα 300 γρ. νερό, την ζάχαρη και το πικραμύγδαλο. Αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά, ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας που τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό, το γάλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας και σερβίρουμε σε ατομικά φορμάκια ή σε μια μεγάλη φόρμα. Ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε ζεστό νερό και γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα.