4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 450 γρ. χτένια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλιτζάνι ξηρό σέρυ
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 κουταλάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κουταλιά βούτυρο σοτάρουμε τα χτένια. Αφαιρούμε τα χτένια από το τηγάνι, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το σέρυ και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέτουμε τα χτένια και βράζουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε.